Erdély csodálatos kiránduló helyei

Erdély gyönyörű látnivalókkal büszkélkedhet, melyek évről-évre egyre több látogatót vonzzanak.  Mi most összegyűjtöttük azokat, melyeknek szépségük páratlan és egyedülálló.

Amennyiben tökéletes kiránduló helyet keresünk, amely nincs messze és varázslatos látnivalókat rejt, akkor Erdélynél keresve se találhatnánk szebbet és jobbat. Az egyik ilyen mesés látnivaló a Balea-vízesés, amely 1234 méter magasban található a Fogarasi-havasok északi oldalán. A Balea-tó vize 60 méter mélységbe zuhan, majd több kisebb vízesésben folytatódik. Sajnos közvetlenül egy turistaösvény sem halad el mellette, ám ettől függetlenül nagyon nagy látogatottságnak örvend. Ahhoz, hogy meg tudjuk csodálni a vízesés teljes hosszát egy felvonó szolgál a segítségünkre. Erdély legszebb falvát Tapockón találjuk. A falu ismeretsége talán annak is köszönhető, hogy itt a nap kétszer kell fel. Ugyanis a falu közelében található Székelykő formája miatt, az első napfelkelte a sziklák mögött elbújik, majd újra előbukkan.

A következő szépséges látnivaló Székelyföld legmagasabb csúcsa, a Madarasi Hargita. Itt fenyőerdők, tisztások, kanyargó kis ösvények nyújtanak szemet gyönyörködtető látványt. Az innen nyíló panorámának köszönhetően további mesés helyek is elénk tárulnak, mint pl. Gyergyói havasok vagy a Hagymás hegység. Erdélyben található a Törcsvári-szoros, amely a turisták nagy kedvence. Ugyanis itt található a mesebeli kastély, Drakula gróf otthona. Legendák sokasága fűződik a helyhez és számos filmet ihletett már meg ez a hely. A gyönyörű kastély ma már múzeumként működik, ahol megtekinthetőek a román királyi családok emléktárgyai. És utolsóként a Transz-fogarasi hegyek vadregényes, bámulatos hosszóságban elnyúló varázslatos táját szeretnénk megemlíteni.