Erre figyel, mielőtt házat bérelsz nyaraláshoz!

Főként a családok számára jó megoldás a vakáció idejére házat bérelni. A teljesen felszerelt konyhával együtt a tér és a lehetőségek is jóval nagyobbak, mint egy hotelszobában. Egy ház bérlése még olcsóbb is, nagyjából 30-50%-kal kevesebbet kell fizetni érte, mintha szállodában foglalnánk szállást.

[wp_ad_camp_1]

Az első és legfontosabb lépés, hogy megbízható forrást keressünk. Ha interneten intézzük a bérlést, győződjünk meg az oldal hitelességéről, a legbiztosabb, ha közvetlenül a bérbeadóval vagy a régió ingatlanirodáival tárgyalunk. A keresgélést és a foglalást legjobb hónapokkal az utazás előtt lebonyolítani, hogy elképezléseinknek megfelelő nyaralót találjunk.

Ne féljünk kérdezni! Legyünk konkrétak elképzeléseinket illetően, így zárhatjuk ki leginkább a csalódás lehetőségét. Például sokszor azt írják a hirdetésben, hogy a nyaraló közel található a strandhoz. Kérdezzünk rá, hogy mit is jelent ez pontosan. A “közel” alatt egészen mást ért egy kisgyermekes szülő, mint egy gyakorlott túrázó.

Kérjünk még több képet! Néhány fotót biztosan láttunk a hirdetésben, de ha minden helyiségre kíváncsiak vagyunk – és miért ne lennénk? – bátran kérjünk újabb fotókat a hálószobáról, a fürdőről, a kocsibeállóról vagy éppen a kilátásról.

Ellenőrizni a visszajelzéseket az adott nyaralóval kapcsolatban mindig ajánlott. Sokszor ezekből derülnek ki olyan körülmények, melyek döntőek lehetnek a foglalás szempontjából. A korábban ott nyaralók tapasztalatai árulhatják el a legtöbbet a házról.