Érvek a belföldi nyaralás mellett

Sokan abba a hibába esünk, hogy előbb kezdünk el külföldi ajánlatokat nézegetni, mint a hazánkban található rejtett szépségeket megismernénk. Szokás mondani, hogy: előbb ismerd meg a házadat, és utána a világot.

[wp_ad_camp_1]

Most mutatunk pár tippet, hogy milyen előnyökben lehet részünk, ha a belföldi nyaralást választjuk. Az első és talán az egyik legfontosabb szempont a legtöbbek számára, hogy relatíve olcsó. Amennyiben egy Balatoni nyaralást választunk, a megemelkedett árak ellenére is olcsóbb, mint egy külföldi út. Egy üdülésnél nagyon fontos szempont, hogy mennyit kell fizetnünk a szállásért, és összehasonlítottuk a környező országokban található apartmanokat, luxus szállodákat és minden téren a magyar piac bizonyult olcsóbbnak. A másik előny a közelség. Elkerülhetjük a hosszú buszos vagy repülőgépes utazásokat. Egész évben a nyaralást várjuk, melyből egy hosszabb út estén akár 2 napot is pazarolhatunk utazásra, amit valljunk be pár nap szabadság esetén elég lényeges. Ha figyelembe vesszük az ország két legtávolabbi pontját az is csak 500 km.

Ráadásul a hazánkban rengeteg olyan szépség van, melynek turisták ezrei járnak csodájára, mi pedig nem használjuk ki a hazánk nyújtotta lehetőségeket. Számos olyan csoda rejtőzik, melyről nem is tudunk. A sok közül rögtön az első pl. a Hortobágyi végtelennek tűnő pusztaság, az Aggteleki cseppkőbarlang páratlan formációi, a Badacsonyból megtekintet Balaton szépsége, stb. A sort még a végtelenig folytathatnánk, hiszen Magyarország számos természetes és ember alkotta csodával rendelkezik. Sokszor talán az a legnagyobb baj, hogy ezek nem kapnak akkora hírverést, mint más ország látnivalói. És végül, de nem utolsó sorban ne feledkezzünk meg a kedvezményekről, hiszen a nyaralásunk felét üdülési csekkel is fizethetjük.