Ételek amik sárgítják a fogakat

Minden ember arra vágyik, hogy ragyogóan fehér fogsora legyen, viszont a makulátlan mosolyért rengeteget kell tenni, és nem csak a gyakori fogmosás az, amire oda kell figyelni annak érdekében, hogy fehérebb fogaink legyenek. Vannak olyan ételek például amelyek komolyan képesek beszínezni a fogakat ha gyakran fogyasztjuk őket, persze nem kell elkeseredni, hiszen vannak olyan házi csodaszerek is, amivel könnyen fehéríteni lehet a fogakat, viszont érdemes azért mégis elővigyázatosnak lenni.

[wp_ad_camp_1]

A szójaszósz például nagyon erős színező hatással rendelkezik, mint ahogy ezt a fogorvosok is kimutatták, és komolyan sárgítja a fogakat ezért tehát érdemes messziről elkerülni. A paradicsomnak is van némi színező hatása, hiszen igen magas a savtartalma és az erős színe is hozzájárul ahhoz, hogy sárgítsa a fogakat. A paradicsom és a ketchup ráadásul nemcsak színezi a fogakat, de akár a fogzománcot is képes károsítani. A gyümölcsöket is okozhatnak színeződést, viszont ezek közül a legerősebb hatással a cseresznye rendelkezik, hiszen nagyon élénk színe van és rengeteg cukrot tartalmaz ezért sárgítja a fogakat és baktériumokat is kepés szaporítani a szájban.

A vörösbor is köztudottan sárgítja a fogakat, hiszen csersavat tartalmaz ami színezi a fogakat, valamint a szájat is kiszárítja, ezért ritkán fogyasszon vörösbort ha hófehér fogsorra vágyik. A balzsamecet is rendelkezik színező hatással bár ezt már nem sokan tudják, de képes sárga foltokat hagyni a fogakon hiszen megtapad a felszíni bemélyedésekben valamint barázdákban. A kóla és egyéb szénsavas üdítők is komoly hatással lehetnek a fogakra, de főleg a kóla károsítja leginkább a fogsort, tehát ha gyakran fogyaszt kólát, akkor előbb utóbb teljesen tönkre is mehet fogsora amellett, hogy fogai láthatóan sárgábbak lesznek.