Ételek, melyek segítségével megelőzhető a szívbetegség

Sajnos sok esetben a férfiak korai halálozásáért a szív- és érrendszeri betegségek okolhatók hazánkban. Ennek elkerülése érdekében fontos figyelni a helyes táplálkozásra és arra, hogy bevigyük szervezetünkbe a megfelelő vitaminokat, valamint természetesen rendszeresen kell mozogni is. Olvasóink számára bemutatjuk azokat az élelmiszereket, melyek segíthetnek a szív és érrendszeri betegségek megelőzésében.

[wp_ad_camp_1]

Talán sokan nem is tudják, viszont a friss fűszerek bármilyen fogást diétabaráttá tesznek, feltéve, ha só, cukor és transzzsírok helyett használják őket. A rozmaring, a zsálya, az oregánó, továbbá a kakukkfű páratlanul remek ízvilágot tud kölcsönözni a legtöbb fogásnak, a húsoknak és köreteknek is egyaránt, sőt mivel rengeteg antioxidánst tartalmaznak, védi a szervezeted sejtjeit a környezeti ártalmakkal szemben.

A feketebab lágy, kellemes ízt biztosít, valamint tele van olyan fontos anyagokkal, mint a folsav, a magnézium, a rost és az antioxidánsok. Ezek együttese képes egyensúlyban tartani a koleszterin- és a vércukorszintet. A felhasználása igazán sokoldalú és a konzerv változatból percek alatt szinte bármilyen finom saláta vagy leves könnyen el is készíthető még a férfiak számára is, arra viszont figyelni kell, hogy öblítsük át felhasználás előtt, így megszabadítva a hozzáadott sótól.

A jó minőségű és valóban szőlőből készült vörösbor nem csak különösen finom, de mértékkel fogyasztva a legjobb választás, ha olykor italozni támad kedvünk. A borban található rezveratrol és katekin két kifejezetten erős antioxidáns, amelyek egymás hatását fokozzák, így védve az érfalakat és ezáltal természetesen szívet is. Ajánlott fogyasztása hetente három-négy pohárka, hiszen bár egészségügyi hatása kiváló, a mértékletesség legalább olyan fontos, mint a vitaminok bevitele.