Európa legszebb és legjobb strandjai

Egy családi nyaralás hosszas szervezkedést, tervezést követel meg, hogy a végén minden a legtökéletesebb legyen. Most mi abban nyújtunk segítséget, hogy a nyaraló helyeken található strandok közül, melyeket értékelték a turisták a legjobbnak.

Sokaknak már ismerős lehet az a kezdeményezés, amely Franciaországból indult. Ez pedig nem más, mint a kékzászlós-program, melyet azok a strandok érdemelhetnek ki, ahol a legtisztább a víz és minden szennyvízkezelési előírást betartanak. A program 1985-ben indult, és két évvel később más egész Európára kiterjedt, majd 2001-ben Dél-Afrika Köztársasága is csatlakozott. A nyaralás tervezésénél erre is érdemes odafigyelni. Mára már 49 ország 4271strandja és kikötője vesz részt a programban. A kezdeményezés rendelkezik egy külön internetes programmal, amely alapján könnyedén utánajárhatunk, hogy melyek ezek a strandok. Amennyiben Olaszországot tűztűk ki úti célunknak, akkor nyaralás szempontjából Puglia régióval járunk a legjobban.

Ez a régió egész délen helyezkedik el, és két tenger ér itt össze. Az Adria és a jón tenger találkozásának következtében igazán változatos partszakaszokkal találkozhatunk. Itt található a Pescoluse elnevezésű strand is, melyet a puglai Maldív-szigeteknek is neveznek. Ha kicsit közelebbre tervezünk, akkor Horvátországgal nem tudunk mellé fogni. Az egyik legnépszerűbb strand, Krk szigetén, Brač városánál található. A Vela Plaza több mint 1800 méter hosszú fehérhomokos strand. Ám az Isztria-félszigettel sem lőhetünk mellé, ugyanis számtalan jó strandot találhatunk. Myrtos Beach Kefalónia legnépszerűbb és legvonzóbb partszakasza, melyet már többször is megválasztottak Görögország legszebb strandjának. Ráadásul a világ legszebb strandjai között is már több szerepelt.