Ezért fontos a körte fogyasztása

A körte az egyik legnépszerűbb őszi gyümölcsünk, amelynek a fogyasztása számos jótékony hatással kecsegtet. De lássuk csak, miért ajánlott a körte fogyasztása. Számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami pozitívan befolyásolja a szervezet rendes működését, ezért a körte fogyasztása mindenki számára ajánlott.

[wp_ad_camp_1]

Gyakran összehasonlítjuk az almával, szinte egymás párjaként beszélünk róluk, de ennek ellenére soha nem volt olyan népszerű, mint az alma. Ez persze nem jelenti azt, hogy az egészségre gyakorolt jótékony hatása ne lenne kiemelkedő.

A körte egyik rendkívüli tulajdonsága a kimagasló antioxidáns tartalom, amely meggátolja a káros szabadgyökök termelődését az emberi szervezetben. Emellett vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag gyümölcsről beszélünk. Ez utóbbinak köszönhetően a körte egyike a hatékony immunerősítő vitaminbombáknak; jelentős mennyiségben található benne A-vitamin, C-vitamin, B1 és B2-vitamin, illetve megtalálható benne a kalcium, magnézium, vas és jód is.

Sokan a körtét az emésztés segítőjeként ismerik. A vélemény azon alapszik, hogy a körte igen gazdag rostokban, így nem csak az emésztés közvetlen segítésében, hanem a belek tisztításában is hatékony segítséget jelent. Ennek a hatásnak tulajdonítható, hogy a körtét rendszeresen fogyasztók esetében sokkal alacsonyabb vastagbélrák aránya. Emellett a körte hatékonynak minősül a gyomorsav mennyiségének csökkentésében, így a gyomorégés is megelőzhető vele.

Mint feljebb említettük, a körte gazdag antioxidáns tartalommal rendelkezik. Ennek köszönhetően hatékonyan védi a szervezetünket a különböző szív- és érrendszeri betegségek kialakulásától, valamint hozzájárul a vér zsírtartalmának csökkentéséhez.

Az általános szabály a körtére is igaz; a jótékony hatással kecsegtető vitaminok és antioxidánsok legnagyobb arányban a héjhoz közel találhatók, ezért lehetőleg hámozás nélkül fogyasszuk!