Ezért nyomtasd ki a digitális fotókat!

A legtöbb fotónkat a számítógép merevlemezén vagy más digitális adattárolókon tarjuk. Egyre több fotó készül, de egyre kevesebb kerül kinyomtatásra. Pedig van néhány okunk, miiért nyomtassuk ki mégis a digitális fotókat.

[wp_ad_camp_1]

Mindenekelőtt számba kell venni az adattárolók élettartamát. A merevlemezek gyakorlatilag 5-10 évig működnek, ha rendszeresen használjuk őket, utána már csak a vak szerencsén, no meg a szervizen múlik, hogy az adatokat meg tudjuk-e menteni vagy sem. Sajnos az ilyen jellegű meghibásodások sokszor odavezetnek, hogy búcsút kell mondanunk a képeinknek és minden más adatunknak. Senki sem szeretné elveszíteni a legbecsesebb, legkedvesebb emlékeit megörökítő fotókat. Ezeket menthetjük meg a nyomtatással.

A nyomtatott képek természetesen nem csak arra jók, hogy bevágjuk őket a fiók mélyére. Számtalan kreatív ötletet alkalmazhatunk, amelyekkel kollázsokat, nyomtatványokat vagy különleges ajándéktárgyakat hozhatunk létre. A megfelelő alakzatban elhelyezett fotókból akár kirakhatunk egy szív alakot vagy megszépíthetünk velük egy kopott szekrényt. Gyakorlatilag csak a kreativitásunkon múlik, mit kezdünk a fotókkal.

Sokan valóságos mozaikot hoznak létre a fotóik segítségével. Ehhez bizony sok-sok kép kell, de valószínűleg rendelkezésre áll ennyi „alapanyag”. Életünk legszebb pillanataival boríthatjuk be ilyen módon a falunkat. A legkülönfélébb módokon is elhelyezhetjük a fotóinkat a falakon vagy más felületeket; felfűzhetjük őket, csipeszelhetjük, ragaszthatjuk… Bármit megtehetünk, amit a kreativitásunk lehetővé tesz. Kísérletezzünk bátran; ha netán néhány fotó tönkremegy, még mindig ott van eredetiben a számítógép merevlemezén; bármikor újból kinyomtathatjuk őket és kezdhetjük újra a tervezést.