Facebook bakik, melyekért igen drága árat lehet fizetni

Napjainkban elég sokan használják a különböző közösségi oldalakat, ahol megosztanak minden fontos és nem fontos hírt magukról a felhasználók. Ezáltal nyilvánossá válhatnak tartalmak, melyeket  eddig csak a pletykák terén lehetett hallani. Ezért igencsak megfontolandó, hogy mit írunk ki, milyen képeket posztolunk magunkról, mivel a munkaadók is láthatják azokat.

[wp_ad_camp_1]

Előfordul néha egy-egy meggondolatlan kiírás a munkaadóval kapcsolatban, és ez akár a munkavállaló állásába is kerülhet. Pláne, ha a munkahelyen erősen szabályozzák a közösségi oldalakra való fellépést.

Fontos figyelembe venni, hogy például egy mulatozó, ittas fotó posztolása vagy egy rosszmájúan ejtett megjegyzés a munkaadóról, mind-mind csak ronthatja a cég hírnevét, és rossz fényt is vethet az ott dolgozó emberekre.

Mindenképpen szükséges tájékozódni a munkavállalónak, hogy mit szabad, és mit nem szabad tennie a munkaidőben és persze azon kívül is. A munkahelyi szabályzattal tisztában kell lennie. A munkáltatónak mindenképpen rendelkeznie kell belső szabályzattal, mely tartalmazza az internet, az e-mail, és a közösségi oldalak használatával kapcsolatos rendelkezéseit.

Tartsuk azt is szem előtt, hogy amikor jelentkezünk az új munkahelyre, megnézhetik a közösségi oldalaink profiljait. Tehát jegyezzük meg, ha előnytelen posztokat teszünk ki, és olyan fotókat, melyek szintén nem előnyösek magunkról, ezek mind-mind csak árthatnak a jó hírnevünknek.