Fejfájás ellen is csak természetesen

Egyre többen kezdik felismerni a természetes gyógymódok hatékonyságát, így például ha fejfájás gyötör, akkor sem nem feltétlen kell egyből a gyógyszeres dobozhoz nyúlnod. Már számtalan módszer ismeretes, amivel enyhítheted a fájdalmat és így megkímélheted magad a fölösleg gyógyszer fogyasztástól. Megannyi közismert növény és fűszer remek segítséget tud biztosítani fejfájás esetén.

[wp_ad_camp_1]

A bazsalikom, ha máshonnan nem is, de a pizzáról biztosan ismerős a legtöbb ember számára. Egy igazán édeskés aromájú fűszernövényről van szó, amit akár egy kis cserépben otthon, gond nélkül termeszthet bárki. Abban az esetben pedig, ha enyhíteni akarod fejfájásod, nem is kell mást tenned, csak annyit, hogy letépsz néhány levelet, azokat jól összemorzsold, majd a felszabaduló illóolajokat amilyen mélyen csak tudod belélegzed Ezt meg kell ismételni párszor, és nagy valószínűséggel segíteni is fog.

A citromfű ugyancsak hatékony ellenszere a fejfájásnak. Házi termesztése csak úgy, mint a bazsalikomnak, nem okoz nehézséget. Leveleiben citronellál, citrál, csereanyagok, flavonoidok, kávésav, gyanta és a szaponin található. Fejfájáskor le kell tépned néhány levelet, azt meg kell törni, majd le kell forrázni. Amikor kihűlt, már fogyaszthatod is a gyógyitalt gond nélkül. Azt viszont tudni kell, hogy legalább három decit meg kell belőle inni, hogy a hatóanyagokkal teli folyadék segíteni is tudjon.

A sárgarépa jelenetős vitaminforrás, épp ezért jótékony hatása közismert. Azok akik szeretnek napozni már jó ideje tudják, hogy ha fogyasztását összekötik a napfürdőzéssel, akkor bizony sokat segítenek vele bőrüknek. A-vitamin tartalmának köszönhetően pedig a látóidegre gyakorolt hatása kifejezetten pozitív, amelynek túlterhelése is fejfájást szülhet, tehát a répa ily módon segít leküzdeni a gyötrő fejfájást.