Feledhetetlen indiai körutazás a téli szünidőre

A világ számtalan városa nyújt feledhetetlen élményt, nagyszerű szabadidős lehetőségeket, de egy indiai körutazás valóságos kis kalanddal ér fel. Ebben az esetben nem feltétlenül a biztonság kerül előtérbe, hanem az új élmények, a városok és emberek sokszínűsége és azok a benyomások, amelyek elkerülhetetlenül mély nyomot hagynak az emberben.

Tulajdonképpen azt is mondhatnánk, hogy egy két hetes utazás Indián keresztül felér egy világ körüli úttal. Ha két csodás hetet eltöltünk Indiában és csak a városokat nézzük meg, a lelkünk már akkor is annyi benyomással lesz gazdagabb, hogy abból aztán hosszú évekig tudunk táplálkozni.

Újdelhi az igazán sokoldalú város, India fővárosa nyolcmillió embernek ad otthont. Az ellentétek városa, hiszen a nagyon gazdagok és a nagyon szegények, a csúcstechnológiában és a nyomornegyedben élők otthona. Itt aztán valóban éles kontrasztok csapnak össze, melyet mindenképpen érdemes megtekinteni, nem lehet kihagyni.

Agra a másik város, amit érdemes megnézni, hiszen itt áll a világ egyik csodája, egy mesés szerelmi történet örök emléke, a Taj Mahal. Ez mindenképp megér egy kirándulást, ám nem egy fél órás nézelődést, hanem egy egész napot. Agra közében fekszik Jaipur, ahol viszont a híres, borostyánszínű, homokkőből épített Amber erődöt érdemes megnézni, amely megannyi turistát vonz, hiszen már a nagyon korai időkben is híressé vált.

Az indiai körutazásunk másik kihagyhatatlan állomása Samode, amely 40 km-re található Jaipurtól nyugatra és itt áll az indiai nemesség egyik legszebb pompás épülete, egy olyan csodás palota, amelyhez foghatót máshol biztosan nem találunk. Ezek után a Thar-sivataggal határos Bikanerbe juthatunk el, melynek az óvárosát érdemes megnézni. Tovább haladva, a közelben fekszik egy valóban meseszép város, a híres Jaisalmer, ami az erődhöz hasonló csodás építményeivel nyűgöz le, nem is véletlenül nevezik arany városnak.