Feledhetetlen indiai körutazás a téli szünidőre

A világ számtalan városa nyújt feledhetetlen élményt, nagyszerű szabadidős lehetőségeket, de egy indiai körutazás valóságos kis kalanddal ér fel. Ebben az esetben nem feltétlenül a biztonság kerül előtérbe, hanem az új élmények, a városok és emberek sokszínűsége és azok a benyomások, amelyek elkerülhetetlenül mély nyomot hagynak az emberben.

[wp_ad_camp_1]

Tulajdonképpen azt is mondhatnánk, hogy egy két hetes utazás Indián keresztül felér egy világ körüli úttal. Ha két csodás hetet eltöltünk Indiában és csak a városokat nézzük meg, a lelkünk már akkor is annyi benyomással lesz gazdagabb, hogy abból aztán hosszú évekig tudunk táplálkozni.

Újdelhi az igazán sokoldalú város, India fővárosa nyolcmillió embernek ad otthont. Az ellentétek városa, hiszen a nagyon gazdagok és a nagyon szegények, a csúcstechnológiában és a nyomornegyedben élők otthona. Itt aztán valóban éles kontrasztok csapnak össze, melyet mindenképpen érdemes megtekinteni, nem lehet kihagyni.

Agra a másik város, amit érdemes megnézni, hiszen itt áll a világ egyik csodája, egy mesés szerelmi történet örök emléke, a Taj Mahal. Ez mindenképp megér egy kirándulást, ám nem egy fél órás nézelődést, hanem egy egész napot. Agra közében fekszik Jaipur, ahol viszont a híres, borostyánszínű, homokkőből épített Amber erődöt érdemes megnézni, amely megannyi turistát vonz, hiszen már a nagyon korai időkben is híressé vált.

Az indiai körutazásunk másik kihagyhatatlan állomása Samode, amely 40 km-re található Jaipurtól nyugatra és itt áll az indiai nemesség egyik legszebb pompás épülete, egy olyan csodás palota, amelyhez foghatót máshol biztosan nem találunk. Ezek után a Thar-sivataggal határos Bikanerbe juthatunk el, melynek az óvárosát érdemes megnézni. Tovább haladva, a közelben fekszik egy valóban meseszép város, a híres Jaisalmer, ami az erődhöz hasonló csodás építményeivel nyűgöz le, nem is véletlenül nevezik arany városnak.