Férfi óra – a személyiség kifejezésére

Az órák nagyon fontos kifejező eszközök, olyannyira, hogy a férfiak számára az órát tartják az egyetlen komoly ékszernek. Egy olyan kiegészítő, ami befelé és kifelé is kommunikál.

Óra az öltözék egyik legfontosabb kiegészítője. A férfiak számára nem csak az autó jelent státusz szimbólumot, de az óra is. Az óra ma már rég túl mutat időmérő funkcióján. Az óra kifejezi a férfi személyiségét és egyben státusz szimbólum. Ha a tárgyalóasztalnál megvillan az óra, akkor az sokat elárul és tekintélyt parancsol. Sokan bizonytalanok óraválasztás során. Az az igazság, hogy nincs örökérvényű igazság, nem lehet általánosítani. Egy felnőtt férfi szívesen hord órát a fent említett okok miatt. Ha szerencsés, akkor ballagási ajándékként egy stílusos órát kap a rokonoktól. A mai órák már nem csak időt mérnek, de jóval több funkcióval is rendelkeznek. Némelyik képes mérni a megtett távot, a sebességet és egyéb kiváló funkciókkal rendelkeznek. Vannak kifejezetten bizonyos sportokhoz kialakított órák.

Manapság az sem ritka, hogy több óránk is van. Ahogy több pólónk és cipőnk is van a különféle alkalmakra, úgy több óránk is lehet. Az óra választás során elsősorban magát az óra tokját nézik, ugyanakkor a szíj is fontos tényező, mivel ez adja ki az óra legnagyobb felületét. Egy nem megfelelő szíj könnyen elronthatja az összképet. A szíj körbe fonja a csuklót, pont, mint egy karkötő, így ebből a szempontból is fontos, hogy milyet választunk. A bőr szíj általában elegáns külsőt kölcsönöz, míg a fém sportos. Sokan nem is gondolnák, de az óra mérete, súlya is fontos tényező. A nem megfelelő darab kényelmetlen érzetet okoz, így nem érdemes elsietni az óra választást. Az orak.hu webáruházban a legkülönfélébb órákat találhatja, melyek közt megtalálhatja a saját ízlésének megfelelőt.