Fibrómák lézeres eltávolítása a Belvárosi Orvosi Centrumban

A fibróma eltávolítására általában esztétikai okokból kerül sor, főleg abban az esetben, ha jól látható helyen vannak. Az okok közt továbbá gyulladás vagy az állandó sérülés veszély is állhat.

Fibrómák lézeres eltávolítása könnyedén szakemberek által! A fibróma egy apró kinövés a bőrön. Nevezik még futószemölcsnek is, azonban ez nem túl helyes elnevezés, mert azt sugallja, hogy vírusfertőzés áll a hátterében. Azonban erről szó sincs, ugyanis a fibrómákat nem vírus okozza, ahogy azok a tévhitek sem állják meg a helyüket, hogy a cukorbetegség vagy más belgyógyászati eltérés áll a háttérben. A fibróma alapvetően a hajlatokban látható, például a nyakon, a lágyékhajlatokban, a hónaljban, de gyakori a törzsön és a szemhéjon is. A fibróma nem jelent semmiféle egészségügyi kockázatot, azonban sokan szívesen megszabadulnak tőle. A legtöbbször esztétikailag zavaró a fibróma, főleg abban az esetben, ha nagy számban láthatók egy testfelületen.

A fibróma kiemelkedik a bőrfelszínből, ezáltal állandó sérülésveszély áll fenn. Például a hónalji fibróma a szőrtelenítést teszi bonyolulttá, míg a nyaki fibrómákba a nyaklánc akad bele állandóan. Ha a fibróma megsérül, akkor az gyakran vérzéssel is együtt jár, aminek gyulladás is lehet a következménye. A régi időkben a fibrómát otthoni módszerrel távolították el, például cérnaszállal való elkötéssel vagy savas ecseteléssel. Az otthoni „beavatkozás” általában sikeres volt, azonban sok esetben a vérzés és a fájdalom miatt orvoshoz kellett fordulni, így, ha elszeretné távolíttatni a bőrén lévő fibrómát, inkább forduljon szakorvoshoz. A Belvárosi Orvosi Centrumban lézeres kezelés útján távolítják el a fibrómát. A kezelésért keresse fel weboldaluk és jelentkezzen be az elérhetőségek valamelyikén.