Foci vb menetrend az interneten

A Nemzetközi Szövetség nemrégiben kiadta a közleményt melyben közölte, hogy kijelölt 13 szakembert, akik az oroszországi világbajnokságon videobíró asszisztensként működnek majd közre.

[wp_ad_camp_1]

Foci vb menetrend már hivatalosan is megtekinthető a www.focivb2018.info honlapjára kattintva. A weboldalon pontosan nyomon követhető az országok mérkőzéseinek időpontjai. A tisztességes és igazságos mérkőzések érdekében az oroszországi világbajnokságon, a videobíró asszisztensek csakis ezzel fognak foglalkozni, más feladatokat nem fognak ellátni. Továbbá a FIFA a világbajnokság alatt némely mérkőzésen további asszisztenseket neveznek ki. A jelenlegi 13 videobíró a pályán lévő játékvezető feladatát segíti majd. Minden meccsen lesz egy fő videobíró és ő rendelkezni fog egy saját kis csapattal, melyben visszajátszás kezelők és fő kommunikációs felelősökből állnak. A segítők külön feladatokkal lesznek ellátva, mint pl. lesz, aki csak a leshelyzeteket figyeli, olyan is lesz, akinek a tévéközvetítés zavartalan működése lesz a feladata és míg egy a moszkvai irodában képernyőről figyeli az eseményeket és biztosítja a megfelelő kommunikációt.

Ezeket az a segítőket összegezve VAR név alatt ismerhetjük. A játékvezető alapvetően négy esetben fordulhat a VAR csapatához segítségért. Ezek pedig a gólok, a gólokhoz vezető események kapcsán, a piros lapot okozó szabálytalanság kapcsán és olyan esetekben, ha a színes lapot elkövető szabálytalanság elkövetését illetően alátámasztásra van szüksége a helyes azonosítást illetően. vb-n a játékvezető kettő új kézjelet alkalmazhat, arra az esetekre, mikor moszkvai csapattal kommunikál ezt a fülére mutatva jelezheti. Amennyiben egy négyzetet formál a kezével, akkor a VAR csapatától hivatalos visszanézést kért.