Fogyassz egészséges reggelit, hogy napod lendületes legyen!

Biztosan már sokat hallottál a reggeli fontosságáról. Nos, nem is véletlenül mondják, hogy a reggeli a nap legfontosabb táplálkozása, ugyanis kihatással van az egész napra. Sajnos sokan egyáltalán nem reggeliznek, vagy ha mégis, akkor nem megfelelően. A helyes reggelinek márpedig fontos szerepe van abban, hogy megőrizd egészséged. Most eláruljuk a legideálisabb reggeli táplálékokat!

 

A jó öreg fehérjedús tojás igazán remek táplálék. Szinte olyan, mintha egy természet által készített konzerv lenne, ami tartalmazza az értékes fehérjéket a szervezet számára, valamint a nélkülözhetetlen zsírokat és vitaminokat is. A tojás másik nagy előnye, hogy megannyi formában lehet fogyasztani, így nehéz megunni. Kombináld kedved szerint és fogyaszd minél többször!

A finom túró és a friss gyümölcs együttese szintén profi reggeli. A túró bőségesen ellátja a szervezetet a csontokat és vázizmokat felépítő kalciummal, illetve a benne található B-vitamin-csoport is segít abban, hogy a táplálékokból raktározás helyett hasznosítható energiát nyerj. A kedvenc gyümölcsöddel keverve pedig még a megfelelő vitaminokat is megkaphatod.

A teljes kiőrlésű kenyér vagy más egyéb finomság szintén jó választás. Az eddig használt kenyeredet cseréld le ilyen jellegű kenyérre és máris egészségesebb reggelit tudsz fogyasztani, mindenféle lemondás nélkül. Az ilyen kenyér igazán alacsony glikémiás indexű szénhidrátokat tartalmaz, így még a diétás étrendbe is könnyen beiktatható. A teljes kiőrlésű kenyérből készített szendvics zöldségekkel vegyítve kiváló reggeli.

Jobb, ha nem kész tejes édességet fogyasztasz, ami tele van tartósítószerekkel és édesítővel, hanem magad állítod össze a finomságot. A tejjel elkészített gyümölcsturmix persze nem diétás, de reggelire kiváló választást. Bármilyen gyümölcsből készíthetsz vitamindús turmixot, ami még laktató is, így nem lehet gyorsan megunni.