Fogyasztó ételek a mindennapokban

A hölgyek már bizonyára tapasztalták életük egy adott szakaszán, hogy bizony a kilók ellen vívott küzdelem nagyon meg tudja viselni az embert. A folyamatos önkontroll, a kalóriák számolása, a drasztikus diéták, a szigorú étrend, a megerőltető fitnesz-program mind-mind részét képezik az áhított testsúly felé vezető igencsak rögös útnak.

Ha fogyókúráról van szó, akkor sajnos számtalan csapdába hajlamosak vagyunk belemenni, amelyek sok esetben nem vezetnek jó eredményre, sőt, akár még-jobban meg is hízhatunk, vagy – ami még ennél is rosszabb – komoly egészségügyi szövődményei is lehetnek a nem megfelelően átgondolt életmódváltozásunknak. Természetesen nagyon fontos, hogy odafigyeljünk arra, hogy mi az amit beviszünk a szervezetünkbe ételek, italok és étrend-kiegészítők formájában. Ha szeretnénk jó erőben lenni, megfelelően táplálkozni, de ugyanakkor nem akarunk sok kalóriát tartalmazó étkeket fogyasztani. A fogyni vágyók számára jó hír, hogy számos olyan étel is létezik, amely étkezés után telítettség érzést kelt, ugyanakkor meglepően kevés kalóriát tartalmaz. Köztudott, hogy a rostban gazdag ételek fogyasztása a megfelelő folyadékbevitel mellett kifejezetten jót tesz az alakunknak, ugyanis felgyorsítja az emésztést, valamint a rostok miatt sokáig tart a jóllakotság érzése.

Figyelembe véve ezt a tényt kifejezetten ajánlatos például az árpa fogyasztása, amely, ha elég gyakran esszük, akkor felgyorsítja az anyagcserénket, valamint a vércukorszintünket is alacsonyan tartja. Ha valaki nem rajong különösebben a csípős fűszerekért és ételekért, akkor itt az ideje ezen változtatnia, a csípős paprika ugyanis kutatások szerint szintén mérsékli az étvágyat és egyben segít a kalóriák égetésében is. Naponta néhány szem mandula elrágcsálása is előnyös lehet, de kizárólag abban az esetben, ha a natúr, pörkölt verziót vesszük meg nem pedig a sóst, valamint az is fontos, hogy, mivel magas kalóriatartalmú ételről van szó, ezért ne együnk belőle túl sokat. Szakemberek szerint fogyókúrázók számára kifejezetten javallott még többek között a lazac, illetve a sovány húsok fogyasztása is.