Fogyj tequilával!

Amikor a fogyókúra kerül szóba, az alkohol és a tequila biztosan nem az első dolog, ami eszünkbe jut róla. Pedig egy kutatás szerint nemcsak, hogy megengedhető egy-egy korty belőle a szigorú diéta alatt, de még a fogyókúra hatékonyságát is növelhetjük vele.

[wp_ad_camp_1]

Amerikai kutatók vették górcső alá a tequilát és arra jutottak, hogy található benne egy bizonyos típusú cukor, ami elősegíti a fogyást, sőt cukorbetegeknek is jót tesz. A tequilát az agávé növényből készítik, ez tartalmazza azokat a speciális cukrokat, melyek a fruktózzal és a szacharózzal ellentétben nem emelik meg a vércukorszintet és hozzájárulnak a súlyfelesleg leadásához.

A kísérlet során egereknek a hagyományos étrend mellett az agávéból kivont cukorral dúsított italt adtak és azt tapasztalták, hogy hatására kevesebbet ettek, ezáltal veszítettek súlyukból és csökkent a vércukoszintjük is. A tudósok ezek alapján az agávéban nemcsak egy fogyókúrás növényt látnak, de a cukorbetegség kezelésére alkalmas természetes módszert is.

A cukorbetegség és az elhízás világszerte egyre többeket érint. A két betegség alapvetően összefügg, az agávéból kivont cukroknak pedig azért van különösen nagy jelentőségük, mert úgy tűnik, mindkét problémára egyszerre tudnak megoldást kínálni. Hatásaikat tekintve helyettesíthetik az édesítőszereket is, hiszen alacsony a glikémiás indexük, semleges az ízük és a ami a legfontosabb, nem metabolizálódnak a szervezetben.