Folyadékhűtő, ami hűtési- és fűtési folyadékot is biztosít

Ma már az ipar törhetetlenül fejlődik, mindig találkozhatunk valamilyen újdonsággal, ami arra hivatott, hogy megkönnyítse az életünket. A legújabb szerzemény az olasz Hidros SPA újdonsága, ami egy LDP sorozatú többcélú folyadékhűtő, illetve hőszivattyú, melynek legfőbb különlegessége, hogy egyidejűleg képes hűtési és fűtési vizet is előállítani a felhasználó számára. A praktikus berendezés hűtő- és fűtőteljesítménye modelltől függően akár 500 kW is lehet.

[wp_ad_camp_1]

A készülék többfunkciós LDP egységei olyan alkalmazásokhoz készülnek, ahol fűtési és hűtött víz előállítására is egyaránt szükség van. Az egység a használati melegvizet, az adott egység üzemmódjától függetlenül, kondenzátorként működő kiegészítő hőcserélővel tudja elő állítani. A kiegészítő hőcserélő beindítása érdekében adott egy mikroprocesszoros vezérlés, ami automatizálja a folyamatot. A rendszer tehát beindul, amikor a használati melegvíz mért hőmérséklete a beállított célérték alá süllyed.

Az egység képes még a meleg nyári időszakban is a hűtéshez szükséges hidegvíz és használati melegvíz egymástól független előállítására is. Ez a változat kicsit bonyolultabb, itt a visszatérő és bejövő használati melegvíz hőfokát figyelő hőmérséklet érzékelővel és az elsődleges üzemállapotot meghatározó, speciális szoftverrel kiegészített vezérlőpanellel is ki lett egészítve a készülék. Minden adott tehát ahhoz, hogy télen is nyáron is gond nélkül használható lehessen!

Amennyiben tehát Önnek is hűtési és fűtési vízre egyidejűleg van szüksége, mert az épület északi oldalának fűtési igénye, a déli oldalának pedig hűtési igénye van, mert fűtési igény jelentkezik, de közben gondoskodni kell technológiai vagy szerverhűtésről is egy adott teremben, mert az épületnek hűtési igénye van, de ugyanakkor használati melegvízre is szükség van, akkor az a készülék a tökéletes megoldás.