Fülplasztikára mikor lehet szükség?

A plasztikai sebészet eljárásairól napjainkban az a képzet, sőt akár sztereotípiának is nevezhető dolog alakult ki, hogy felesleges. Ám nem csupán akkor lehet rá szükség, amikor valamilyen testrészünk esztétikájával akad problémánk, hanem ennél súlyosabb esetekben is.

[wp_ad_camp_1]

A fülplasztika több helyzetben is szükséges lehet úgy, mint a beszakadt fülcimpa. Értelemszerűen akkor is kérhetünk ilyen beavatkozást, ha nem vagyunk megelégedve a formájával, illetve a méretével. A fülplasztikai eljárás nem igényel többórás műtétet, hiszen mindössze 1,5-2 óra alatt elvégezhető. A varratszedésre hét-tíz nap után kerül sor. A legjobb eredmény eléréséhez azonban szükség lehet pántok viselésére.

Sok hölgy kényszerül arra, hogy haját kibontva hordja, mert fülének mérete, vagy esetleg a formája nem nyújt esztétikus látványt. Ilyen helyzetekben jelent megfelelő megoldást a fülplasztika. A fülünk kinézete legalább olyannyira ronthat, illetve javíthat arcunk kinézetén, mint a hajunk. Sok embert, főleg hölgyet zavar, ha nem tűzheti fel emiatt a haját. Ám egy fülplasztika után már nem lesz takargatnivalója. A Körúti Orvosi Centrumban több olyan sebészorvos is dolgozik, aki az előzetes megbeszélés kereteiben elmondja, milyen eredményeket érhetünk el egy fülplasztikával. Ennek előnye, hogy a leendő páciens a műtétet követően sem éri majd meglepetés.

Az esztétikán, illetve az elégedetlenségen túl valamikor komoly oka is lehet egy-egy fülplasztikának. A beszakadt fülcimpa ezek közé tartozik. Ez nem csupán kellemetlen látvány, hanem veszélyes is lehet. Ám egy fülplasztikai műtét után, melyet kiváló és tapasztalattal rendelkező orvos végez, nem kell attól tartanunk, hogy tartós nyoma marad. Amennyiben szeretne fülplasztikát, illetve szívesen olvasna még a témában, keresse fel a www.korutiorvosicentrum.hu internetes oldalát.