Fürdés a Salvus vízben

A Heves megyében található, kevesebb mint ezer lakosú Bükkszék neve talán még nem cseng sokaknak ismerősen. Holott a település egyik fő terméke a Salvus gyógyvíz rendkívüli népszerűségnek örvend, emésztőrendszeri problémák, gyomorfekély, savtúltengéses panaszok kezelésére rengetegen vásárolják, de porlasztva, vagy szaunavízként használva légzőszervi betegségek kezelésére is alkalmas.

[wp_ad_camp_1]

Bizonyára közülük sem tudja mindenki, hogy egy eredetileg 40 fokosan felszínre törő termálvizet fogyasztanak, amiben akár fürödni is lehet Bükkszéken. Maga a víz különlegességnek számít nem csak magyar, hanem európai viszonylatban is, ugyanis az oldott ásványianyag-tartalma kiugróan magas.

A termálfürdő viszonylag alacsony ismertségének oka lehet, hogy a múlt század közepén megnyílt létesítményben a legutóbbi időkig nem történtek jelentős fejlesztések. Hosszú éveken át pusztán kültéri strandfürdő működött Bükkszéken. Ebben hozott változást egy uniós támogatás elnyerése, aminek révén 2012-ben először a kültéri medencék újultak meg, majd decemberben megnyílt a teljesen új főépület is, ahol már egész évben várják a fürdőzni vágyó vendégeket.

A strandfürdő részen termálvizes medencék, óriáscsúszda is található, az új épületben pedig termálvizes-, élmény- és gyermekmedencék biztosítják a kikapcsolódást. A kétezer négyzetméteres létesítményben gyógyászati részleg is működik, ahol légzőszervi és mozgásszervi betegségek kezelése is megoldott. Sőt, egy külön szaunapark is kialakítottak a fürdőkomplexumban.