Gazdasági hírek a világ minden pontjáról

Amennyiben Ön is szeret jól informált lenni, akkor nincs más teendője, mint velünk tartani, ugyanis mi mindig a legfrissebb hírekkel szolgálunk a kedves olvasóink számára.

[wp_ad_camp_1]

Gazdasági hírek rovatunkban arról szeretnénk beszámolni, az elemzők arra a megállapításra jutottak, hogy csökkenéssel indulhat a kereskedés a tőzsdén. Kocsis Márió a Concorde Értékpapír Zrt. arról számolt be, hogy igen ingadozó a magyar tőzsde. Ugyanis van, hogy a nemzetközi irányokkal ellentétesen mozogva pluszba zár, de az is megfigyelhető, hogy következő nap már kisebb gyengülésre tehetünk szert. Az elemzők úgy látják, hogy negatív korrekcióval indulhat a kereskedés a hazai tőzsdén, mert a nemzetközi befektetők hangulata az elmúlt időkben kissé megromlott. Amennyiben a hazai részvényeket vesszük alapul, akkor a Mol grafikonján 3350 forint közelében húzódik a fontos ellenállási színt. Melynek következménye várhatóan az lesz, hogy megállíthatja az emelkedést.

Viszont azt elmondhatjuk, hogy az OTP árfolyama az felfelé mozdult, így 11 500 forintos támasz közeléből. Ám a szakértők úgy nyilatkoznak, hogy ebben a hullámban nem lesz elég ereje ahhoz, hogy áttörje a 11 970 forintos történelmi maximumot. A Richter továbbra is folytatja a megkezdett emelkedését, így 5900 forintnál található a rövidtávú ellenállási színt, még 5600 forint alatt található egy meghatározó támasz. Amennyiben a Magyar Telekom képét vesszük alapul, akkor az továbbra sem változik, így a 475 forintos színt elérése várható rövidtávon. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexénél 0,95 százalékos emelkedés figyelhető meg. A részvénypiac forgalma pedig mintegy 7,7 milliárd forint volt. Összegezve elmondhatjuk, hogy a forgalomban lévő részvények ára növekedett.