Görögország legszebb strandjai

Amennyiben a görög tengerpartot szeretnénk kitűzni úti célul a legszebb strand kiválasztása igen nagy fejtörést okozhat, hiszen nagyon sok van belőlük. Persze mindenkinek más szempont az elsődleges.

[wp_ad_camp_1]

A mostani cikkünkben, olyan vélemények alapján gyűjtöttük össze a következő helyeket, akik igen sokat járnak Görögországban, és a legeldugottabb helyeket is ismerik. Rögtön első helyre Skiathos, Lalaria beach kerül. Görögország egyik csodájának is nevezik, hiszen nagyon kis kedves szigetek, romantikus városkák, gyönyörű strandok és vonzó nyaraló helyek várják az ide érkezőket. Igazán akkor vált híressé ez a sziget mikor bemutatták az itt fogatott Mamma Mia című filmet. A következő helyszín Rodosz közvetlen szomszédságában található, . Az apró szigeten apró településeket és varázslatos strandokat találunk. A vízi sportok kedvelőinek is különösképpen ajánlott hiszen a széljárás szörfölésre is biztosít lehetőséget. Az Apella névre keresztelt strand, nagyon szép környezetben található, és akár autóval, de hajóval is megközelíthetjük.

Krétán található Elafonisi Beach, melyről nagyon sokan azt vallják, hogy Kréta legszebb strandja címet is megérdemli. A strandot rózsaszín homok borítja, amely varázslatos látványt nyújt. Rodosz meseszép strandjai közül nehéz kiválasztani a legszebbet, ám mi most megpróbálkozunk vele. Az egyik leghíresebb strandja az Anthony Quinn-öböl, amely Faliraki városának közelében található. Csodás partszakasz, mesés környék, és sok filmszerep kötődik ide. Az utóbbi években talán a leghíresebbé vált üdülőhelyé vált Lefkada, Porto Katsiki strandja. A Jón-tenger szigetei közül is kitűnik a mesés szépségével és kitűnő strandjaival. Itt hófehér kavicsos part, és azúrkék strand várja a strandolókat.