Gyakori nőgyógyászati fertőzések

A legtöbb nőgyógyászati fertőzés szexuális úton terjed, azonban rengeteg olyan fertőzés van, amelyek más úton is megszerezhetőek. Érdemes rendszeresen részt venni a nőgyógyászati vizsgálatokon, hogy a fertőzések kezelése időben elkezdődhessen, és ez által megelőzhesse a komolyabb betegségek kialakulását.

Bizonyára ön is hallott már a humán papillómavírus nevű fertőzésről, hiszen ez a leggyakoribb nemi betegség. Tudni kell, hogy ez a fertőzés nem minden esetben szexuális úton kapható el, mivel elég más személy borotváját használni ahhoz, hogy fertőzöttek legyünk. Természetesen a HPV-nek több típusa van, megkülönböztettünk olyat, amely magasabb és alacsonyabb daganatkeltő hatással bír. A fertőzést a szerint is megvizsgálják, hogy rosszindulatú vagy jóindulatú daganatok kialakulását segítik elő. Néhány embernél a fertőzés tünetmentes, azonban vannak olyanok is, akiknél a HPV vírus gyulladást, folyást, vagy szemölcsök megjelenését okozza.

A Candidiasis egy gombás fertőzés, melynek leggyakoribb tünetei a fehér, darabos, tejszerű folyás, viszkető, égő érzés, gyulladás. A legtöbb esetben a hüvelyi fertőzés okozója az antibiotikum szedése, intim higiénia hiánya, hüvely irrigálása, vagy más betegségek. A bakteriális vaginosis nevű fertőzés során a kóros mikroorganizmusok elszaporodnak, és ennek következtében halszagú hüvelyi folyás jelentkezik az érintett személyeknél. A fertőzés kezelése szükségszerű, mivel előrehaladott állapotban kismedence gyulladást is okozhat. Mindhárom fertőzés kezelhető szájon át bevehető gyógyszerekkel, de utóbbit hüvelykrémmel gyógyítják. A fertőzések elkerülése érdekébe tartsa be az intim higiéniát, valamint biztonságos szexuális életet éljen.