Gyalogold le az ünnepek alatt felcsusszant kilókat!

A séta önmagéban persze nem elég, hiszen tudni kell, hogy van egy bizonyos zsírégető zóna amikor a zsír ég. Amikor maximális pulzusszámod 60-70 százalékánál vagy, az jelenti a zsírégető zónát. Ebben a zónában az elégetett kalóriák 85 százaléka zsírból történik. Ezt a zónát pedig sétával a legkönnyebb elérni, amikor úgy érzed, hogy már nehezedik a légzésed, elkezdesz izzadni, ám még képes vagy beszélni.

[wp_ad_camp_1]

Az, hogy mennyi időt kell sétálni, hogy égni tudjon a zsír általában változó, de az igaz, hogy a zsírégető zónában legalább 45 perc séta ajánlott, hogy a szervezet elegendő zsírt tudjon elégetni. Először kezdd egy 10 perces bemelegítő sétával, ami átadja a vérben tárolt cukrot és glikogént az izmoknak, majd fokozatosan emeld az intenzitást, mígnem a maximális pulzusszámod 60-70 százalékához érsz. Ebben az intenzitásban 30-50 percig sétálj, majd a végén sétálj még 10 percet könnyebb ütemben.

A zsírégető sétát persze nem elég csak néha beiktatni. Ha igazi hatást akarsz, látványos eredményre törekszel, akkor ajánlott hetente legalább ötször végezni ezt. Ennek a rendszeres kardioedzésnek természetesen nemcsak zsírégető, hanem számos egészségügyi hatása is van. Amennyiben persze az a cél, hogy minél hamarabb fogyj le, akkor bizony minden nap ajánlott gyalogolni. Ha pedig jobban belegondolsz napi egy óra séta nem a világ, de az eredmény már sokkal inkább jelentheti neked a boldogabb világot, a nagyobb önbizalmat.

Tudni kell még azt is, hogy a zsírégető séta jobb, mint a magas intenzitású edzések, ha a cél a fogyást, mivel a nagy intenzitású edzések során nem égetünk annyi zsírt, mint a sétával. Érdemes viszont egy kiadós gyaloglás után súlyedzéseket is végezni, mivel így növeljük a leadott kalóriák számát és feszesítjük, formáljuk is egyben az izmainkat. Hasonló mérsékelt intenzitású tevékenységek közé tartozik még a kerékpározás, aerobic, a kocogás, sőt a társastánc is.