Gyermekszépségversenyek itthon

Egyre népszerűbbek hazánkban is a gyermekszépségversenyek. A kiváló hangulatú rendezvényeken a gyerekek és szülők is nagyszerűen érzik magukat.

[wp_ad_camp_1]

Gyermekszépségversenyek egy olyan téma, ami meglehetősen megosztja az embereket, különösen hazánkban. Van, aki botrányosnak tartja, hogy valaki a gyerekét mutogatja, más a szülők be nem teljesült vágyait látják ebben. Egyszóval a gyermekszépségversenyek megítélése nem túl pozitív. Sajnos sokan úgy alkotnak véleményt, hogy sosem látogattak ki egy ilyen rendezvényre. Holott a gyermekszépségverseny nem ördögtől való. A stressz és fájdalmas szépészeti kezelés helyett a vidámság és a természetes szépség a fő a gyermekszépségversenyeken. A szervezők is tisztában vannak vele, hogy gyerekekről van szó, éppen ezért a fotózások és gyermekszépségversenyek hétvégére esnek, hisz ebben a korban a játéké és/vagy a tanulásé a főszerep.  Ráadásul a fotózások, versenyek díjazása inkább élményekkel és érmékkel, kupákkal van jutalmazva. Ez pedig azt jelenti, hogy itthon nem lehet a gyermekszépségversenyekből megélni, így ki van zárva, hogy a család ebből éljen meg.

A gyermekek versenyeken valós szereplése vagy reklámfilmekben való szereplése általában úgy történik, hogy hogy egy gyerekmodell ügynökséget kell felkeresni, ahol portfólió fotózásra kerül sor, így a gyerek bekerül egy adatbankba, ahonnan a megrendelők válogatni tudnak. A szereplésben a gyerekeket szakemberek segítik és igyekeznek kiszűrni az ügynökségnél, hogy a gyerek is akarja-e a fotózást, szépségversenyt vagy inkább a szülő beteljesületlen vágyairól van szó. A legtöbb ügynökségen előre letisztázzák, hogy mi mennyibe fog kerülni, valamint az összes felmerülő kérdésre választ kaphatnak a szülők.