Gyógyteák, melyek nem hiányozhatnak az otthonunkból

Igen meglepő tény lehet, miszerint az egyik legtöbbet fogyasztott ital a világon, az nem más, mint a tea. Ugye Ön sem erre szavazott volna? Ám úgy gondolom ez nagyon pozitív, hogy így van, hiszen különféle teák fogyasztása nagyon egészséges lehet az emberi szervezetre.

A gyógyteák valójában nem is teából készülnek, hiszen igazi teának csak azokat az italokat nevezhetjük melyek teacserjéből készülnek. A gyógyteák, gyógynövényekből készülnek. A franciák erre egy pontosabb megnevezést használnak, mégpedig azt, hogy gyógyital, melyek gyógynövények beáztatásával készülnek. Ilyen formában sokkal hatékonyabbak lehetnek ezek a gyógynövények, hiszen így sokkal jobban kitudják fejteni a jótékony hatásukat. Amennyiben a gyógyitalokat igazi organikus növényekből készítjük el, akkor sok esetben sokkal hatásosabbak lehetnek, mint egyes vitamin készítmények. A gyógyteák fogyasztása előtt, mindig gondosan oda kell figyelni az elkészítésére, hiszen van amelyik gyógynövényeket áztatni kell és van amelyiket forrázni.

Ám most nézzük melyek a legjobb gyógynövények, melyeket ajánlott otthon tartani. Az első ilyen a borsmentából készült tea, melynek fogyasztása ajánlott hasi puffadásra és izomgörcsök enyhítésére is. Ám olyan estekben javasolt elkerülni a borsmentát, ha gyomorégéssel küszködünk. A másik tea, amelyik nagyon hatásos lehet, az gyömbérből készült tea. Segíti az emésztést, illetve hatékony lehet hányinger, illetve gyomorpanaszok esetén. A legjobb friss gyömbérből készíteni, amelyet áztassunk 10-15 percig. A kamilla tea az egyik legismertebb és legközkedveltebb teának nevezhető. Amely nyugtató és altató hatással is rendelkezik, a gyomorpanaszok enyhítése mellett. Hasznos lehet még a citromfű tea, pitypang tea, máriatövisből, illetve csipkebogyóból készült teák.