Ha az extrém sportok híve vagy, ezt próbáld ki!

Az extrém sportok szerelmeseinek is egyre több és több lehetőségük van kiélni szenvedélyüket hazánkban, vagy legalábbis a környező országokban. Most bemutatunk pár remek és nagyon izgalmas lehetőséget, melyet érdemes kipróbálnod, ha adrenalin függő vagy!

[wp_ad_camp_1]

A szárnyséta egy repülőn olyan adrenalinfokozó élmény, ami igazából nem igazán sport, hanem a sétarepülés nagyon durva változata. Az egész lényege, hogy egy sétarepülő tetejére rögzített rúd előtt kell állni, majd türelmesen várni arra, hogy a gép a levegőbe emelkedjen. A gépek persze több száz kilométerórás sebességgel repülnek. Aggodalomra viszont nincs ok, mivel alaposan rögzítenek a gép felszállása előtt.

A jégmászás szintén nagyon érdekes élmény, így ha a hegymászást esetleg unalmasnak tartanád, akkor  kipróbálhatod az extrémebb változatot. Ennél az adrenalinos sportnál a megfagyott vízesések tetejére kell feljutni anélkül, hogy az itt-ott olvadozó és csúszós jégcsapok megakadályoznának ebben. Itt kell egy teljes hegymászó felszerelés és persze biztosítókötél is.

A barlangi búvárkodás a vizek szerelmesei számára tökéletes választás, jóval izgalmasabb mint a sima búvárkodás. Persze különben sem könnyű lemerülni a sötét tenger mélyére, de ha mindez egy barlangban történik, akkor az még inkább beindítja az adrenalin termelését. Meg kell találni a kiutat, ha a felszínre akarsz kerülni a túra végén. Az élmény és a lehengerlő látvány viszont mindenért kárpótol.

Hazánkban nem lehet kipróbálni, de ha kutatod az adrenalin forrásokat, akkor a futás a bikák elől az a sport, amit nem hagyhatsz ki. Szerencsére azért nem kell túl messzire utazni ahhoz, hogy láthass  bikafuttatást, vagy hogy magad is a részesévé válhass ennek az extrém élménynek. Sokan csak állatkínzásként tekintenek erre a régi hagyományra, de mások alig várják a minden évben megrendezett spanyol programot.