Ha hiányzó foga van, mielőbb kezeltesse!

Foghiánnyal küzdőknek a fogászati híd megoldást jelenthet. A hiányzó fogakat mielőbb kezeltetni kell, amelyre a Clinident megoldást kínál. A foghiányok komoly egészségügyi problémákat is okozhatnak, ezeket jobb elkerülni.

Sajnos komoly egészségégügyi problémákkal járhat, ha nem pótolja időben hiányzó fogait. Foghiány esetén a rágóképesség nagyon lecsökken, ezért a táplálékot nem leszünk képesek jól megrágni. A hiányzó fogak mellett lévő fogak az idők során meglazulhatnak és azokat is el lehet veszíteni. A hiányzó fogak minden esetben esztétikai problémákkal is járnak, hiszen elhanyagolt fogazat benyomását keltik. Az elülső fogak hiánya esetén a beszédünk érthetősége romlik, ezért kellemetlen helyzetbe is kerülhetünk.

Hidakat akkor alkalmaznak, ha egy vagy akár több fog is hiányzik. Az esztétikai problémák megszüntetésére a híd tökéletes lesz. Az esztétikai problémák megszűnésével természetesen a rágás és a beszéd képessége is helyreáll. A híd a ragasztott koronából és a hídtestből áll. A műfogakat a Clinidentben minden esetben porcelánból készítik el, amely igen tartós. Kinézetre teljesen olyanok, mint az igazi fogak, így nem kell aggódni a kinézetünk miatt. Ma már implantátummal is kombinálják, ilyenkor a pillér nem a természetes fog, hanem az implantátum. A fogak idő előtti elvesztésére szintén hatékony segítséget nyújt a fogászati híd.

Implantátumot akkor érdemes választani, ha nem szeretnénk saját fogaink is feláldozni az ügy érdekében. Az implantátumon rögzülő híd, jó megoldást nyújt. Az implantátumok hatalmas előnye, hogy élethosszig megoldást kínál, ezért későbbi anyagi vonzatokkal sem kell számolni. Elsőre persze drágábbnak tűnhet ez a fogpótlási forma, de az idők során az ára megtérül. A Clinident fogászati klinikán az orvosok mindenben segítséget nyújtanak, így megfelelő tájékoztatás és kezelések mellett újjá varázsolhatjuk fogsorunkat. A fogászati centrumban hagyományos híd, szabad végű fogászati híd, ragasztott híd és implantátumon nyugvó híd is kérhető. Természetesen a személyes konzultáció során az orvos tájékoztatást ad az egyes lehetőségekről és javaslatot tesz a megfelelő fogpótlásra.