Ha kisgyerekkel indulunk útnak válasszunk okosan szállást!

A wellness szállodák jobbnál-jobb ajánlatokkal várják a vendégeket, igazán kecsegtető programokkal, de ha kisgyermekkel együtt tervezünk kirándulni, akkor más szempontokat is figyelembe kell venni. Az köztudott, hogy a szülők ott érezhetik csak igazán jól magunkat, ahol a gyerek is jókedvűek, jól szórakoznak és hagyják pihenni a szüleiket. Az alábbiakban segítünk olvasóink számára, adunk pár támpontot a megfelelő szálló kiválasztásához.

[wp_ad_camp_1]

A tér nagysága rendkívül fontos, hiszen minél nagyobb a gyerek, annál nagyobb térre van szüksége, hogy mozgásigényét kellőképpen kitudja elégíteni. Az senkinek sem jó, ha egy szállodai szobában tölti a család az idő nagy részét, ott sokkal jobban fogjuk magunkat érezni, ahol vannak parkok, rétek, nagyobb játszóterek.

A felügyelet ugyancsak lényeges szempont. Ma már szerencsére egyre több szálloda rendelkezik gyerekfelügyeleti szolgáltatással. Ez annyit tesz, hogy a szobában vigyáz valaki a gyerekre vagy a szálloda játszóházában várják szakképzett pedagógusok a gyereket játékokkal, mozgási lehetőséggel, érdekes programokkal. Mindenképpen érdemes ezt a lehetőséget kihasználni és pár órát ketteskében eltölteni.

A medence is úgyszintén fellelhető a legtöbb szállóban, ami már csak azért is fontos, mert a vizet szinte minden gyerek szereti. Természetesen az fontos, hogy legyen gyerekmedence vagy legalább egy kisebb pancsoló, ott ugyanis nem kell folyamatosan a kezünkben tartani a kisebb gyerekeket, nyugodtan játszhatnak a kortársaikkal, jobban fogják magukat érezni. A szálló foglalásakor azt is meglehet kérdezni, hogy milyen vízi játékok vannak és ha nincs elég vagy megfelelő becsomagolhatunk párat.

A játékok persze nem csak a medencében fontosak, hanem különben is, így erről mindenképpen informálódni kell és ha a szálló nem elég gyerekbarát, akkor vihetünk magunkkal játékokat, ám szerencsére sok szálló igazi játékarzenállal várja a vendégeket.