Ha nyár, akkor légkondicionáló, de milyen?

Amint itt a nyár és az egyre szélsőségesebb időjárás által a forróság, a tikkasztó hőség, úgy nő meg a kereslet is a légkondicionálók iránt. Ma már az üzletek polcain mindeni találhat az elképzelései számára megfelelő készüléket, a folyamatos fejlesztések által pedig igazi különlegességekhez is hozzá lehet jutni.

[wp_ad_camp_1]

A Mitsubishi Electric egy új klíma terméket dobott a piacra. Speciális oldalfali egységeket alakított ki a mono- és multisplit rendszerekhez. A Kirigamine ZEN nevet viselő klíma készülékek megalkotásának legfőbb célja az volt, hogy alacsonyabb legyen a zajkibocsátás, maximális legyen az energiahatékonyság és persze megbízható a működés. Emellett még a design is különleges, megfelel a most divatos minimalista stílus elvárásainak, hiszen az új oldalfali készülékek mélysége csupán 195 mm.

A formájában teljesen új, speciális síkburkolatos kialakítású modellek egyaránt kaphatóak fényes fehér, fényes fekete és matt ezüst színekben is, így lehetőséget biztosítva, hogy a hűtendő szoba stílusához harmonikusan illeszkedő készüléket tudják kiválasztani az érdeklődők. A színek mellett adott a választási szabadság a teljesítmény esetébe is, ugyanis ötféle hűtési teljesítmény van 2,2 kW-tól egészen 5 kW-ig. A készülékekben lévő szűrő kiszűri a port, valamint a kellemetlen szagokat és a baktériumokat, azaz nem csak optimális hőmérsékletet nyújt, de ideális levegőminőséget is.

A készülék „state-of-the-art” invertertechnológiának köszönhetően a prémium oldalfali egységek maximális energiahatékonysága hűtő üzemben 4,59 COP érték. Fontos még tudni, hogy a ez a légkondicionáló hőszivattyús funkciója által átmeneti időszakokban tökéletesen helyettesítheti a hagyományos fűtési megoldásokat is. A működés közbeni zajszintje egy méter távolságban csupán csak 21 dB, ami által a zajra érzékeny munkahelyeken, illetve lakóterületeken is remekül alkalmazhatóak.