Ha tél, akkor narancs!

Az egészséges táplálkozás alapja, hogy sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk, azonban az egyáltalán nem mindegy, hogy ennek melyik fajtáját és melyik évszakban. Amikor egészségesen akarunk élni, akkor a legjobb választás, hogyha mindig a szezongyümölcsöket keressük, és lehetőség a piacról szerezzük be a kívánt terméket a szuper, vagy hipermarketek helyett, ahol sokkal nagyobb valószínűséggel vegyszerezik a termékeket.

A narancs a tél legelterjedtebb gyümölcse, és nagyon sokan szeretik, legyen szó a világ akármelyik részéről. Hazánkban sajnos nem terem meg, ezért importárunak számít (leginkább Spanyolországból hozzák be), viszont télen minden kis üzlet polcán megtalálható. Mivel mindenki előszeretettel fogyasztja, nem kell attól félni, hogy megrohad, vagy elernyed. Aki pedig a narancsot, az biztosan a mandarint és a klementint is szereti, és ezekből is bőven találhat a téli hónapokban. Nagyon sok vitamin van ezekben a gyümölcsökben, úgyhogy mindenképpen megéri kihasználni, amíg szezonban vannak. Sokak számára annyira megszokott, hogy télen nem is fogyasztanak mást ezen kívül.

Azonban azt mindenképpen meg kell jegyezni, hogy mint minden gyümölcsöt és zöldséget, ezt is nagyon alaposan meg kell mosni, mert le vannak fújva olyan mérgező anyagokkal, amelyek a túl korai rohadást gátolják meg. Fontos, hogy minden egyes gyümölcsöt nagyon jól mossunk át, lehetőleg forró vízzel, mert így a legtöbb vegyi anyag távozni fog. Ellenkező esetben ráragad majd a kezünkre, és onnan pedig a gyümölccsel együtt megesszük. Hogyha ennek pillanatnyilag nincs is semmilyen káros következménye, idővel azonban nagyon is ki fog ütközni, és nagyon súlyos problémákat fog okozni az emberi szervezetben. Tehát ezért sokkal jobb elővigyázatosnak lenni, és elkerülni mindezeket.