Hagyományos brit ételek

A konyha kiváló betekintést nyújthat az ország történelmébe és kultúrájába, és a brit ételek sem kivételek ez alól. Mielőtt elindul az Egyesült Királyságba, nézze meg ezeket a hagyományos brit ételeket, és fontolja meg, hogy melyiket szeretné megkóstolni, ha éppen oda tervez utazást.

[wp_ad_camp_1]

A Shepherd’s Pie egészséges és klasszikus brit étel, Skóciából és Észak-Angliából származik, és elsősorban darált bárányból és burgonyából készül. Sok család marhahússal készíti ezt az ételt, de azt valójában Cottage Pie-nek kell nevezni, mivel a pásztorok csak juhokat őriznek. A legtöbb brit ember egyetért azzal, hogy a Shepherd’s Pie-t a legjobb otthon a családdal enni, és valójában az ételt gyakran nem szolgálják fel az éttermekben. De ha kétségbeesetten szeretne kipróbálni egy lenyűgöző Shepherd’s Pie-t, akkor a legikonikusabb a londoni Ivy-n található. A Beef Wellington egy steak pátéval bevonva, majd tésztafélékbe hengerelve. Noha az étel megosztja nevét a wellingtoni híres herceggel, valójában nincs kapcsolata a brit nemességgel. A valóságban azt gondolják, hogy a Beef Wellingtonnak a „francia marhahús filé süteményekben” nevű étel volt az alapja.

Talán semmi sem ikonikusabb, mint a fish and chips-nel Angliában. Sajnos viszont ez az étel gyakran kissé csalódást okozhat, ha nem a megfelelő helyen rendelni. A legfontosabb az, hogy olyan éttermekben kérje, ahol frissen főzik a halakat, kerülje el az olyan helyeket, ahol előre főzött hallal készítik el ezt az ételt. Annak ellenére, hogy annak dél-ázsiai gyökerei vannak, sok bizonyíték arra utal, hogy a Tikka Masala csirkét először Nagy-Britanniában egy Glasgowi bangladesi séf készítette el. Manapság az ország egyik legnépszerűbb ételének tekintik, és egész Britanniában a curryházakban szolgálják fel.