Hagyományos orosz ételek

Lehet, hogy Oroszország nem az első, ami eszébe jut, ha finom ételekre gondol, de az országban rengeteg finom, hagyományos étel is kipróbálható. Az oroszországi látogatókat gyakran meglepi az orosz konyha sokszínűsége és ízlése, amelyet Európa, Ázsia és a Közel-Kelet kapcsolata befolyásol.

[wp_ad_camp_1]

A legklasszikusabb orosz ételek zöldségekből és búzából készülnek, például levesek, kása és töltött tészta. A Borscht egy Ukrajnából származó cukorrépaleves, amelyet gyorsan orosz specialitásként is elfogadtak. A cékla sok nyugati ember számára furcsa lehet a levesben, de számos oka van annak, hogy ez a kiadós leves Oroszország egyik legismertebb étele. Tele van hússal és pirított zöldségekkel, beleértve káposztát, sárgarépát, hagymát és burgonyát. Melegen vagy hidegen is felszolgálható, és legjobb friss tejföllel tálalva. A Shchi egy tipikus káposztaleves, akár friss, akár erjesztett káposztából készül. Míg a különféle receptek különféle összetevőket igényelnek, a shchi gyakran burgonyát, sárgarépát, hagymát és esetleg valamilyen típusú húst, például csirkét tartalmaz.

A Solyanka egy sűrű leves, amely elég bőséges ahhoz, hogy magában elég legyen egy étkezéshez. A levest különféle típusú húsokból készítik, beleértve a kolbászt, a szalonnát, a sonkát és a marhahúst, valamint a zöldségeket, például káposztát, sárgarépát, hagymát és burgonyát. Az apróra vágott savanyúság és a hagyományos citromszelet köret fontos szerepet játszik abban, hogy ennek az ételnek savanyú íze legyen. Gyakran halakkal és ecetes uborkával is készítik. Ha szereti a tenger gyümölcseit, próbálja ki az ukha-t, egy finom hallevest. Számos különféle hal felhasználható ennek az ínycsiklandozó levesnek az elkészítéséhez, ideértve a keszeget, a harcsát, és az északi csukát is.