Hajápolás: mit, mikor és hogyan?

Hajápolás

Az élettel teli, hosszú haj minden nő álma. Ennek érdekében pedig be is vetnek mindenféle hajápolási terméket, amely valóban gyönyörű hajkoronát ígér. Az olyan alapkozmetikumokon felül, mint a hajsampon vagy a hajbalzsam számos mást is használnak. Azonban nagyon sokan rosszul vagy éppen rossz sorrendben alkalmazzák ezeket.

Az például mindenkinek tiszta sor, hogy először samponnal mosunk hajat, majd jöhet a hajbalzsam, amelyet ki kell öblíteni. Vagy mégsem jó ez így? Nem bizony. Sokkal jobban járunk el, ha a hajbalzsamot használjuk először, és csak ezután mosunk hajat hajsamponnal. Mindez azért jobb így, mert a hajbalzsamok képesek elnehezíteni, zsírosítani a hajat. Ezt nyilván már sokan tapasztalták is. Azonban, ha még samponozás előtt használjuk, akkor ki tudja fejteni a hatását, de a hajsamponnal ki tudjuk mosni annyira, hogy ne váljon gyorsan zsírossá a haj. Ugyanez igaz a hajmaszkokra is. Érdemes hajmosás előtt felrakni a hajpakolást, és azután menni samponnal is hajat mosni. Na de persze az sem mindegy, hogy mit hol használunk.

Ahhoz ugyanis, hogy ne nehezedjen el a hajunk, a hajpakolásokat és hajbalzsamokat csak a hajvégeken vagy az egész hajhossz alsó kétharmadán érdemes alkalmazni. Ennek a fordítottja igaz a hajsamponra, amelyet nem kell a haj egész hosszára felvinni. Elég a fejbőrt megmosni vele. Mindenhová máshová jutni fog belőle pont annyi, amennyi kell. Sokan használnak továbbá különféle hajolajakat vagy más nem kimosandó hajsprayeket, hajápolókat. Ezeket úgyszintén érdemes csak a haj végébe felvinni. Ezeket a sorrendeket érdemes mindig betartani, ha valóban hosszú ideig tartó dús, fényes és egészséges hajat szeretnénk magukénak tudni, amelyet mások is megirigyelhetnek tőlünk. Lehet, hogy elsőre szokatlannak fog tűnni a fordított hajmosás, de egy-kettőre ez fog a napi rutinná válni.