Hamarosan új gombokkal bővül a Facebook

Már nagyon sok hír jelent meg arról korábban is, hogy az új gomb az “unlike” lesz, de szerencsére nem lett igazuk azoknak akik ezt állították, ugyanis a Facebook nem akar negatív interakciót alkalmazni senkivel szemben sem.

[wp_ad_camp_1]

A felhasználók viszont már évek óta panaszkodnak arra, hogy a “tetszik” túl vidám kifejezési forma, így nem tudják eléggé árnyalni vele reakciójukat, ha valami épp nem tetszik. Sokszor támadás is ér egy-egy kommentben embereket, hogy miért kellett például egy kifejezetten negatív hírt lájkolni. A legtöbb esetben persze a híroldalakon ilyenkor azt fejezik ki az olvasók, hogy köszönik a hírt a cikk írójának, vagy csak éppen együtt éreznek a történettel. Ez viszont nem egyenlő azzal, hogy az adott dologgal egyetértenek, vagy azt éppenséggel “tetszikelik”!

Az új Facebook gomb neve, mely hamarosan megszületik a “szimpátia” gomb lesz. Ezt a akkor gombot nyomhatjuk majd meg, ha látunk például egy bűnelkövetést, egy tragikus halálesetet, vagy valami szörnyűséget, esetleg szépet, de a tetszik gombbal nem tudjuk az érzelmeinket legjobban kifejezni. Ez a gomb viszont azt jelenti majd, hogy teljesen átérezzük a helyzetet.

Az újításról a Facebook egyik vezető programozója Dan Muriello beszélt, aki azt is elmondta, hogy ez még nem 100 százalékos, hogy bevezetésre is fog kerülni, egyelőre még folynak erről a tárgyalások, illetve a megbeszélések.

A programozó továbbá elmondta, hogy ha az új gomb, avagy a “sympathize” meg is fog valósulni nem azt jelenti, hogy mindig lehet majd használni is. A Facebook ugyanis csak akkor teszi használhatóvá, ha észre fogja venni, hogy a hírben olyan jelzők vannak, melyek szomorúak, tragikusak. Ekkor automatikusan átváltják a “tetszik” gombot a “szimpatizál” gombra, tehát a használata korlátozott lesz, illetve kiváltja a “tetszik” gombot némely esetben.