Hasznos ötletek a legegészségesebb reggelikhez

Nem véletlenül mondják, hogy a reggeli a nap legfontosabb táplálkozása, hiszen kihatással van az egész napra, ám sajnos sokan vagy egyáltalán nem reggeliznek vagy ha igen akkor sem megfelelően. A megfelelő reggelinek viszont fontos szerepe van abban, hogy megőrizd egészséged. Olvasóink számára most bemutatjuk a legideálisabb táplálékokat, melyeket reggel érdemes fogyasztani.

[wp_ad_camp_1]

A tojás igazán remek táplálék, hiszen kicsit olyat, mintha egy természet által készített konzerv lenne, ami tartalmazza az értékes fehérjéket, a szervezet számára nélkülözhetetlen zsírokat és vitaminokat. Emellett előnye, hogy megannyi formában lehet fogyasztani, nehéz megunni.

A túró és a gyümölcs együttese szintén remek reggeli, ugyanis a túró bőségesen ellátja a szervezetet a csontokat és vázizmokat felépítő kalciummal, továbbá a benne található B-vitamin-csoport segít, hogy a táplálékokból raktározás helyett hasznosítható energiát nyerj. Egy kis gyümölccsel keverve még a megfelelő vitaminokat is megkaphatod.

A bogyós gyümölcsök antioxidáns-tartalma kiemelkedő, ezáltal jó hatással van a sejtekre és megóv a méreganyagok káros hatásaitól. A kissé savanykás gyümölcsök azonban még ennél is többet tudnak, a fruktóztartalmuk segít szinten tartani a vércukrot, valamint elegendő szénhidrátot biztosít az optimális agyműködéshez.

A teljes kiőrlésű kenyér az amire le kell cserélni az eddig használt kenyeredet és máris egészségesebb reggelit tudsz fogyasztani. Alacsony glikémiás indexű szénhidrátokat tartalmaz, valamint még a diétás étrendbe is könnyen beiktatható. A teljes kiőrlésű kenyérből készült szendvics zöldségekkel megpakolva kiváló reggelit biztosít, beindítja az anyagcserét.

A tejjel elkészített gyümölcsturmix igaz, hogy nem diétás, de reggelire kiváló választást ad. Mivel szinte bármilyen gyümölcsből készíthetsz laktató, vitamindús turmixot, így nem lehet gyorsan megunni, általa minden reggel gyorsan lendületbe hozhatod magad akár azonnal ébredés után is.