Hasznos tanácsok csempe választáshoz

A tavasztól nyárig terjedő időszak kiválóan alkalmas otthonunk felújítására. Míg a nappaliban és a hálóban elsősorban a festés teendőivel vagyunk elfoglalva, addig a fürdőszoba esetében sokan döntenek a csempék cseréje mellett.

Csempe választás alkalmával egy sor kérdés fel szokott merülni bennünk, és látva az igen széles piaci kínálatot, gyakran bizony nem vagyunk könnyű helyzetben. Milyen minőség mellett érdemes dönteni? Beérjük a legolcsóbb típusokkal, vagy a tartósság érdekében inkább válasszuk a drágább fajtákat? A szakemberek azt javasolják, hogy ne csak a csempék árait, hanem az általuk képviselt színvonalat is vizsgáljuk a választás során. Az áruházak akciós ajánlatai és a meglepően alacsony árak sokszor sajnos kritikán aluli minőséggel társulnak, melyért nem biztos, hogy megéri belekezdeni a felújításba. Mivel mindannyian tartós végeredménynek szeretnénk örvendeni, ezért kezdjük a keresgélést inkább a középkategóriás csempe választéknál.

Természetesen az sem mindegy, milyen színre, mintázatra esik választásunk. A hagyományos színek évek óta töretlen népszerűségnek örvendenek, de az extravagáns, markáns árnyalatok is remek döntésnek bizonyulhatnak. Ha elrugaszkodnánk a pasztelltől, a virágmintáktól, vagy a hagyományos árnyalatoktól, úgy először azt gondoljuk át, hogy egy fekete, vagy piros színvilág mennyire nyeri el tetszésünket két-három év múltán. Kétségtelen, hogy egészen különleges hatás érhető el az erőteljes színek segítségével, de mindig vegyük számításba azt is, nem csak egy divathóbortról van-e szó aktuális ízlésünket illetően. A csempék nem csak a fürdőben, de a konyhában is helyet kaphatnak, ez esetben igyekezzünk úgy választani, hogy a lakberendezési irányzattal harmóniában legyen a kiszemelt csempe mind színét, mind mintázatát illetően.