Hatékony elindítása az egyéni vállalkozásnak

Amennyiben egyéni vállalkozásra szeretnénk adni a fejünket, járjunk utána, hogyan, miképp is tehetjük ezt meg. Gondoljuk át, hogy számunkra megéri-e. Nézzük meg a piacot az adott dologból, hogyan boldogulnak mások. Ha esetleg telített a piac ebből, akkor keressünk más használható ötletet, olyat, amiből még kevés van a környéken.

[wp_ad_camp_1]

Egyéni vállalkozó nem mindenki lehet, mivel elég szigorúak a feltételei. Például nem lehet vállalkozó, aki elkövetett valamilyen bűncselekményt, vagy pedig visszavonták a vállalkozói igazolványát egy korábbi okból kifolyólag. De azok sem lehetnek, akiknek adóhátraléka van, vagy pedig nyugdíjjárulékot kell fizetniük.

Minden rendben, ha ránk ezek nem vonatkoznak. Váltsuk akkor ki a vállalkozói igazolványt. Esetleg több tevékenységet is folytathatunk, és akár több telephelyet is tarthatunk fenn. Persze a vállalkozói igazolvány kiváltásához ejtsük útba az okmányirodát. Ehhez legyen nálunk az erkölcsi bizonyítványunk, és még egy olyan nyilatkozat is, hogy az adott tevékenységtől nem vagyunk eltiltva.

Amennyiben minden jól megy, körülbelül 30 nap múlva kapjuk kézhez az iratot. De vigyázzunk rá nagyon, hiszen ez is iratnak számít, és ne írjunk bele semmit. Tegyük el, és amikor kérik, mutassuk fel.

Később, ha már nem szeretnénk egyéni vállalkozók lenni, mert mondjuk nem jól megy az üzlet, amire számítottunk, az nem jött be, akkor sincs semmi gond, meg lehet szüntetni bármikor. Az igazolványt simán vissza lehet adni. De akkor is megszüntethetjük, ha valami miatt megszűnik a cselekvőképességünk.

Viszont fontos, mielőtt belekezdünk a vállalkozásba, legyenek elegendő ötleteink mindig, és minden eshetőségre készüljünk fel. Tartsuk szem előtt, hogy értsünk a vállalkozáshoz, értsünk ahhoz a dologhoz, amivel vállalkozunk. Gondolkodjunk el, hogy valóban megéri-e vállalkoznunk az adott dologból. Törekedjünk a legjobbak lenni, a konkurenciánál is jobbak.