Házi készítésű szirup a köhögés enyhítésére

Ebben a cikkben megmutatjuk, önnek hogyan készítsen házilag hatásos köhögés elleni gyógyszert. A köhögés a második dolog, ami a télről jut eszünkbe rögtön a hó után. Úgyhogy ha megfázással és köhögéssel küszködik hideg téli éjszakákon, ez a házi készítésű szirup tökéletes megoldás lesz erre a problémára. Felnőttek és gyerekek számára egyaránt biztonságos.

[wp_ad_camp_1]

A fő összetevője ennek a szuper szirupnak a sárgarépa. A sárgarépa tele van egészséges tápanyagokkal és antioxidánsokkal. Ezt a gyökeres zöldséget cukorbetegek is fogyaszthatják, és olyanok is, akiknek magas a vérnyomásuk. Inkább mindig igyon sárgarépa dzsúszt, ahelyett, hogy nyersen enné, hiszen a dzsúszokban több a tápanyag. A sárgarépa hatásai: csökkenti a koleszterin szintet, növeli az immunrendszer és érrendszeri egészséget, segít a rák megelőzésében és méregtelenítő hatása is van. A házi készítésű szirup hozzávalói: fél kiló sárgarépa, víz és 3-4 evőkanál méz. Első lépésként hámozza meg a répát és szeletelje fel darabokra. Aztán főzze fel a répát addig, amíg puha lesz, majd tegye be a sárgarépa darabkákat egy turmixgépbe és keverje össze őket.

Tegyen 3-4 evőkanál mézet a vízbe, amiben a sárgarépa főtt, aztán pedig adja hozzá a sárgarépa turmixot. Keverje őket össze, és készen is van a házi készítésű szirup. Győződjön meg róla, hogy hűvös helyen tárolja, például hűtőben. Minden nap 3-4 evőkanállal érdemes belőle fogyasztani. Ez a házilag készített gyógyszer eltávolítja a makacs nyálkát a tüdőről, enyhíti a köhögést, és sokkal egészségesebb, hatékonyabb, és olcsóbb is, mint a gyógyszertárakban kapható, receptre felírt szirupok vagy tabletták. Próbálja ki tehát ezt a könnyen elkészíthető, és rendkívüli szirupot, és ossza meg családjával, ismerőseivel és barátaival a jó egészség érdekében!