Házi megoldás a száraz köhögés ellen

A köhögés egyik legrosszabb fajtája a száraz köhögés, ugyanis gyakran nagyon durva hangot ad, valamint sok esetben szabályos köhögési rohamok is fellépnek a betegnél. A köhögés természetesen különböző betegségek tünete is lehet, akár a gyógyszerek mellékhatását is jelezheti vagy védőreflex lehet a légutak megtisztítására káros a portól, valamilyen idegentesttől, váladéktól vagy épp vírusoktól. A száraz köhögés, ha tovább tart, akkor még fájdalmasnak is érezhetjük.

[wp_ad_camp_1]

A száraz köhögést általában valamilyen bakteriális vagy vírusos fertőzés okozza, annak első három napjában észlelhető. Sok esetben társul más megfázásos tünetekkel is, mint a rekedtség, torokfájás, nyelési nehézségek, fej- és végtagfájdalmak vagy a nátha. Mindezen kívül a köhögéssel járnak olyan komolyabb betegségek is, mint a nyálkahártyák gyulladásai a súlyos dohányzás miatt, tüdőgyulladás, allergiás asztma, krónikus tüdőbetegségek és így tovább, sajnos a lista hosszú.

Ma már szerencsére egyre több ember felismeri a természetes megoldások fontosságát és nem fordul azonnal a gyógyszerekhez, mesterséges készítményekhez. A legjobb háziszerek közé tartozik a hagymalé, ami igazán kiváló megoldás a száraz köhögés ellen. A hagymát először is meg kell tisztítani, darabokra kell vágni és ezeket a darabokat meg kell szórni cukorral. Sajnos akár 2-3 napig is eltart, amíg megfelelő hagymalé képződik, ám viszonylag ízletes főzetet kaphatunk, ami segíteni fog.

A másik remek házi szer a burgonyapakolás. A burgonya különösen jó hőtároló és így általa nedvesség és meleg keletkezik a bőrön, az izzadás révén pedig a nyálkahártya megnyugszik. Mindössze néhány burgonyát kell megfőzni héjában, kendőre fektetni és aztán ezen szétnyomni. A burgonyás kendőt a mellkasra kell helyezni és a száraz köhögés így rövid idő múlva a köhögés máris csillapodik.