Házi sampon a csodálatos hajért

Napjainkban már rengeteg szépségápolási és tisztálkodási szereket, termékeket vásárolhatunk meg a boltokban, azonban sok termékben rengeteg káros anyag található. A házi sampon könnyen elkészíthető és csodákat képes művelni a hajjal. Egy olcsó, környezetbarát, hatékony megoldásról van szó, amely személyre szabható és több változata is ismert.

Ha korpás a hajunk, akkor nem kell azonnal a boltba rohanni és egy új sampont kipróbálni, amikor a problémát egy házilag készített samponnal is meg lehet oldani. Az összes házi sampon recept, természetes összetevőkből áll, nem tartalmaz káros anyagokat és ami talán a legfontosabb, hogy min fontosak a haj szerkezetének és egészségének. Az egyik ilyen recept a zselatinos sampon, amely rendkívül hasznos a haj számára, mert kollagént tartalmaz, ami egy alapeleme a hajnak, a bőrnek, az izmoknak és az érfalaknak egyaránt. Az elkészítéséhez egy tojássárgáját és egy evőkanál zselatint kell összekeverni, majd alaposan be kell masszírozni a hajba. Hagyni kell állni körülbelül tíz percig, majd meleg vízzel le kell öblíteni. A hajunk fényesebb és dúsabb lesz néhány alkalmazás után.

Ha a hajunk törékeny és száraz, akkor a legjobb megoldás a tojás, mivel lecitint és aminosavakat tartalmaz, amelyek megvédik a hajat a károsodástól és megszüntetik a korpásodást. Egy egész tojást kell összekeverni egy kis meleg vízzel és egy habverővel kissé habosra verni. A nedves hajra kell rakni, majd meg kell mosni a hajat. Meleg vízzel le kell öblíteni, majd egy evőkanál ecetet két liter vízzel összekeverni és ezzel ismételten le kell öblíteni a hajat. Ha félhosszú és közepes vastagságú a haj, akkor egy 1 evőkanál szódabikarbónát kell feloldani 500 ml forró vízben és ezzel kell megmosni a hajat. Körülbelül egy percig kell a hajba masszírozni, majd leöblíteni 2 liter vízzel, amiben 1 evőkanál ecet és 1 evőkanál citromlé van.