Házilag elkészíthető hajpakolások

Ugye veled is előfordult már, hogy hiba használsz jobbnál jobb balzsamokat, hajpakolásokat a hajad úgy néz ki, mint egy szénakazal. Ha igen, akkor most mutatunk pár tippet, amely garantáltan segít.

A következő csoda pakolások alkalmazásával garantáltan egészséges és fényes lesz a hajad. Használd hetente őket, vagy a számodra legjobban beváltat. Ezek a pakolások azért bizonyulnak nagyon hatásosnak, mivel csakis természetes alapanyagokat tartalmaznak. Vagyis a használatukkal csakis jót érhetünk el. Továbbá az egészséges haj érdekében nagyon fontosnak számít az is, hogy mit eszünk, hiszen az egészséges haj belülről fakad. Mindjárt itt a strandszezon és ez még nagyobb próbatételek elé állítja a hajunkat. Az egyik ilyen csodaszérum, amely ebben az időszakban csodákat tehet az nem más, mint a banános-mézes pakolás. Ehhez egy jó érett banánra lesz szükségünk, melyhez hozzá kell adnunk egy deci vizet és 2-3 evőkanál mézet. Turmixgép segítségével vagy akár egy villával is könnyedén elkeverhetjük. Mikor teljesen homogéné vált a banán, a méz és a víz, akkor benedvesített hajra vigyük fel.

A pakolás lényege, hogy melegen tartsuk, ezért érdemes alufóliával vagy törölközővel becsavarnunk. Fél óra után bő vízzel öblítsük le. Extra száraz hajra jöhet a tojásos-mézes pakolás. Ez a pakolás rendkívül tápláló és, akkor ajánlott, ha tényleg nagyon rossz állapotban van a hajunk. A pakolás 1tojássárgájából és 3 evőkanál méz keverékéből áll. Azok számára, aki hosszú hajjal rendelkeznek, szükséges lehet a mennyiség megduplázása. A pakolást itt is, ugyanúgy, mint az előzőnél, szintén nedves hajra kell felvinni és minimum egy órát kell pihentetni. Az eredményesebb hatás érdekében egyszer kétszer egész éjszakát is fenn hagyhatjuk.