Hibák, amelyeket az első gyermek nevelésekor elkövethetnek a szülők

Az első gyermek megszületésekor a szülők nem gondolnak arra, hogy a gyerek nevelés során rengeteg hibát ellehet követni. Természetesen a szülők mindent megtesznek azért, hogy a gyermeküknek minden vágyát teljesíthessék, azonban vannak olyan esetek, amikor nem ajánlott minden kérést teljesíteni.

Általában a gyermek megérkezése után az anyáknál a hormonok és a pánik egyesülése miatt szokatlan dolgok jelentkeznek. A felmérések során kiderült, hogy az újszülött sírása következtében gyakran az édesanyák is síró görcsöt kapnak, mivel annyira együtt éreznek a gyermekükkel. A második gyermek megszületésekor a szülők megszokják, hogy a csecsemőkkel együtt jár a sírás, ezért az anyák nem annyira veszik szívükre a zokogással töltött perceket. A kezdő édesanyák abban a tévhitben élnek, hogy a cumi rossz hatással van az újszülöttre, elágazóak lesznek a fogai, valamint elutasítja az anya mellét. Érdemes tisztába lenni azzal, hogy a cumi tökéletesen megnyugtatják a nyűgös csecsemőket.

Megfigyelhető, hogy általában az első szülött gyermek még három éves korában is folyamatosan az anyja ölében van, ennek az az oka, hogy az édesanya féltette az újszülöttét mindentől és mindenkitől. Nem szabad a gyermekek kisajátítani, és rossz szemmel nézni, ha valamelyik családtag szeretné megölelgetni, megpuszilgatni, mivel a későbbiekben a gyermek egy percet se fog tudni eltölteni az anyja nélkül. A gyermek megszületése után az anyák próbálnak mindent megtenni azért, hogy tökéletes anyának bizonyuljanak, ezért nem fogadnak el a családtagoktól, ismerősöktől segítségét. Az anyák dolgát nagyban megkönnyíti, ha a segíteni akaró emberekre támaszkodnak, mivel a baba mellett ott van a házimunka is.