Hőálló festék a régi kályhák felújításához

A gázárak egyre csak emelkednek és szinte a legdrágább fűtési megoldások közé tartoznak, talán ezért is ismét csak előtérbe a szilárd tüzelésű kályhák, az otthonos kandallók önálló, illetve beépített változatai. E készülékeket viszont néha érdemes egy kicsit felújítani, hogy mutatósak is legyenek, viszont mivel tartósan magas hőhatásnak kitett fémfelületről van szó, így speciális festékre van szükség, amit a Festékipari Kutató Kft fejlesztett ki.

[wp_ad_camp_1]

Ma már legváltozatosabb, igazán különleges kombinációi jelennek meg a cserépkályháknak, az öntöttvas kandallóknak, a téglával vagy zsírkővel körbeépített tűztereknek és a kemencéknek. Mivel ezek a mai konstrukciók már teljes mértékben megfelelnek, tehát környezettudatosak, takarékos ember komfortigényeinek eleget tesznek, így a hagyományos és a modern háztartásokban egyaránt előszeretettel alkalmazzák ezeket az újra népszerű fűtési berendezéseket. A készülékek természetesen tartósan hőhatásnak kitett fémfelülettel bírnak, így csak a különleges elvárásoknak megfelelő festékeket lehet esetükben alkalmazni.

A magyar Festékipari Kutató Kft. immáron húsz éve foglalkozik speciális festékek kísérleti fejlesztésével, a különféle festékbevonatok és bevonóanyagok minősítésével, a szakértői állásfoglalásokkal, a megfelelő festési technológiák készítésével, illetve egyes saját fejlesztésű festékek gyártásával.

Így született meg a „Magyar Termék Nagydíj”-ban is részesülő FKI hőálló festékcsalád, melynek tagjai kielégítik a legkreatívabb kandallódizájnerek igényeit is, eleget tesznek minden elvárásnak. A valóban szigorú előírásoknak is tökéletesen megfelelő festékek a feketétől az elegáns metál hatásúakig kaphatóak, fényes, illetve selyemfényű kivitelben, továbbá igen csak széles színválasztékban, hogy mindenki megtalálja az igényeinek leginkább megfelelő árnyalatot.