Hogyan biztosítsuk szervezetünk vitaminszükségletét?

Vitaminok szedésével csínján kell bánni, mivel nemcsak a hiányuk, de egyes vitaminok túladagolása is veszélyes lehet az emberi szervezet számára. Nem árt előzetesen kideríteni, hogy fennáll-e vitaminhiány lehetősége, amit csak orvosi segédlettel lehet megtenni. Nagyon sok betegség hátterében húzódhat az elsődleges fontosságú C-vitamin szintnek a lecsökkenése, de számos vitamin minimumra esésével is jelez a test, hogy tenni kell valamit.

[wp_ad_camp_1]

A téli időszak végén szokott megtörténni, hogy több tünet – fejfájás, gyakori megfázás –egy esetleges vitaminhiányos állapotra utal, amire érdemes odafigyelni és kivizsgáltatni egy szakorvossal. Nem szabad félvállról venni a jelzéseket, mivel komoly következményei lehetnek. Az A-vitamin mellett a B-vitamin az, amelyikről sokat lehet olvasni manapság. A B-vitamin gyakran a magnézium társaságában jelenik meg, mint táplálék kiegészítő szer. A tabletták szerepe, hogy a szervezet működésének zavarát helyre állítsák, és ismét jó legyen a közérzet. A B-vitaminra nagy szükség van az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez, ahogy a többi vitamin is fontos szerepet játszik egészségmegőrzésben.

Csupán arra kell odafigyelni, hogy mindenből a megfelelő mennyiség legyen meg: se több, se kevesebb. Jó az elővigyázatosság, ahogy az is, ha zöldség-gyümölcs félékből sokat fogyasztunk és rendszeresen. A napsütés előnyeiről szólva a D-vitamint emeljük ki, melyből a szabadban bőven feltöltekezhetünk a nyári időszakban, viszont az UV sugárzásra és a leégésre fokozottan figyeljünk oda. Nem véletlen, hogy a borús, párás időben az emberek többsége könnyebben betegszik meg. Ennek elkerülése érdekében ajánlott a rendszeres orvosi kontroll, mivel így mindig tudható, éppen hányadán is állunk az egészségünkkel.