Hogyan használjuk fel a citromot?

Nagyon sok gyümölcsről köztudott napjainkban, hogy egészséges, és ezért az emberek előszeretettel is fogyasztják őket. Azonban, hogyha mindezek mellett még ízletes is, akkor az alapjait képezhetik az olyan recepteknek, amelyeket gyakran készítenek el, vagy akár önmagukban is fogyaszthatók.

[wp_ad_camp_1]

A citrom például egy olyan gyümölcs, amely a magas vitamin (elsősorban C-vitamin) tartalmáról ismert. Éppen ezért is fogyasztják olyan gyakran, viszont lényeges lehet az ízfokozó hatása is. Bizonyos recepteknél képes úgy kiemelni az étel ízét, hogy nem érződik külön, viszont nagyon jó aromát ad az illető ételnek. Ezen kívül, előszeretettel ízesítik vele a teákat is, elsősorban az aromája miatt, de a vitamintartalma is lényeges szerephez juthat. Ezt a gyümölcsöt szinte a világ bármely táján ismerik, és használják is. Azonban az már jóval ritkábban fordul elő, hogy önmagában fogyasszák a rendkívül erőteljes, savanyú íze miatt (ami elsősorban a magas C-vitamin tartalmának köszönhető).

Amikor elgondolkozunk azon, hogy vajon hogyan is nyerhetnénk ki ezt a vitamin tartalmat anélkül, hogy magára fogyasztanánk a citromot, sok megoldás az eszünkbe juthat. Azonban, hogyha a mindennapjainkban is szeretnénk ezeket a fortélyokat alkalmazni, akkor már rögtön kevesebb megoldás jut asz eszünkbe. Azonban, hogyha sorra vesszük a napi rutinokat, akkor már rögtön könnyebb a dolgunk. Kezdjük a vízivással: minden ember megiszik naponta több pohár vizet is. Hogyha ebbe citromkarikákat teszünk, valamint vizet csöpögtetünk, akkor azzal már is sokat teszünk az egészségünkért. Ezen kívül, hogyha minden olyan étel mellé, amelyhez passzol (például a halételek mellé) egy kicsit jelentősebb adagot fogyasztunk, akkor azzal is sok mindent biztosítunk az egészségünk terén.