Hogyan készítsen vegetáriánus barbecuet?

Napjainkban egyre több ember lesz vegetáriánus, különböző elvektől vezérelve. A húsevéssel egybekötött baráti összejövetelekkor, mint amilyen a barbecuezás is, bizonyára kellemetlenül érzik magukat, hogy mindenki a kedvére való falatokat eszi, kivéve őket, mert ők egy silány almát rágcsálnak.

Azonban senki nem mondta, hogy ennek így is kell maradnia, hiszen nem olyan bonyolult olyan barbecues ételt készíteni, amiben nincs hús! Bár egy kicsit paradoxnak hangzik, megtehetjük, hogy elkészítsük a hússal készült ételek vegabarát verzióját, nem is olyan nagy erőfeszítéssel. Több recept is van, amelyet ilyenkor megcsinálhatunk. A legnépszerűbb közülük a grillezett zöldségekkel töltött quesadilla, ami igazából egy mexikói szendvicsfajtát jelent. A különbség, hogy a szabadban kicsit másképpen készítjük el, mint otthon a sütőben. Föltétlenül ki kell használnunk a grillezési lehetőséget és olyan szendvicset alkotnunk, amely ennek a módszernek a segítségével készül.

Nincs más dolgunk, csak összevágni azokat a zöldségeket, amiket szeretnénk beletenni, lesózni és hagyni egy kis ideig, hogy beszívja a sót. Legcélszerűbb, ha cukkinit, padlizsánt, brokkolit és paradicsomot teszünk bele. Miután lejárt a folyamat, kicsit kicsavargatjuk a zöldségeket és szárazon megsütjük egy serpenyőben, lehetőleg úgy, hogy mindkét oldaluk jól átsüljön, majd ízlés szerint fűszerezzük. Ha már nagyjából megsült, tehetünk rá a barbecue szószból is, hogy jobban összeálljon a massza. Ezt követően megtöltjük vele az előgyártott tortilla lapokat, és feltesszük a rácsra a húsok mellé. Amikor megvan, már csak annyi a dolgunk, hogy sajtot reszeljünk rá és elfogyasszuk. Amíg társaink a barbecues hamburgerüket, addig mi a vegetáriánus quesadillánkat ehetjük.