Hogyan készítsük fel az autónkat eladásra?

Szeretnénk eladni az autónkat, mert egy újabbra fáj a fogunk. De mit csináljunk? Hogyan álljunk neki? Vegyünk figyelembe néhány szempontot, melyek fontosak is lehetnek az eladásban. Minden bizonnyal egy autóeladás nem csak abból áll, hogy néhány oldalról lefotózzuk a járművet, majd feltesszük egy hirdetési oldalra. Ettől sokkal komolyabb dolog. Amennyiben erre szánjuk magunkat, és az autónkat, tegyük körültekintéssel és alaposan.

[wp_ad_camp_1]

Az autóeladás előtt ismerjük meg az autónk valódi állapotát. Nézzük át a járművet, mintha mi akarnánk megvenni, és minden apró hibát szúrjunk ki. Legyen olyan az autónk állapota, mintha éppen akkor az autószalonból jött volna ki. Kápráztassuk el a vevőket. Sajnos erre némi pénzt is kell áldoznunk, de valamit valamiért.

Mossuk le az autónkat alaposan, az alvázzal együtt. A dísztárcsákat, alufelniket is tisztítsuk le, ragyogóvá varázsolva. Pucoljuk le az ajtókereteket is körbe az ajtókon és a vázon is. Amennyiben vannak fölösleges matricák a kocsin, szedjük le azokat.

Vigyük el fényezőbe, ha magunk nem tudjuk kijavítani az apróbb hibákat. Majd elvihetjük a szerelőhöz egy állapotfelmérésre. Esetleg ki is javíthatják a felmerűlt hibákat.

Végül meghírdethetjük egy ingyenes oldalon. Érdemes több fotót készíteni az autóról. A hirdetésben igyekezzünk minél több adatot megadni, hogy megismerjék a vevőjelöltek, és esetleg ki is akarják majd próbálni. Olyan szöveget írjunk, ami lényegretörő, és kiemeli az autó előnyös tulajdonságait. Fogalmazzunk kreatívan, hiszen sok függ a hirdetés szövegétől.

Amennyiben sikerült feladni a hirdetést, már nincs más dolgunk, mint várjuk a megkereséseket. Majd egyeztessünk a vevőjelöltekkel időpontokat, és talán hamar sikerül eladnunk a járművünk. Ilyenkor tavasszal több az esély az eladásra, mint például télen.