Hogyan készítsük fel az autónkat eladásra?

Szeretnénk eladni az autónkat, mert egy újabbra fáj a fogunk. De mit csináljunk? Hogyan álljunk neki? Vegyünk figyelembe néhány szempontot, melyek fontosak is lehetnek az eladásban. Minden bizonnyal egy autóeladás nem csak abból áll, hogy néhány oldalról lefotózzuk a járművet, majd feltesszük egy hirdetési oldalra. Ettől sokkal komolyabb dolog. Amennyiben erre szánjuk magunkat, és az autónkat, tegyük körültekintéssel és alaposan.

Az autóeladás előtt ismerjük meg az autónk valódi állapotát. Nézzük át a járművet, mintha mi akarnánk megvenni, és minden apró hibát szúrjunk ki. Legyen olyan az autónk állapota, mintha éppen akkor az autószalonból jött volna ki. Kápráztassuk el a vevőket. Sajnos erre némi pénzt is kell áldoznunk, de valamit valamiért.

Mossuk le az autónkat alaposan, az alvázzal együtt. A dísztárcsákat, alufelniket is tisztítsuk le, ragyogóvá varázsolva. Pucoljuk le az ajtókereteket is körbe az ajtókon és a vázon is. Amennyiben vannak fölösleges matricák a kocsin, szedjük le azokat.

Vigyük el fényezőbe, ha magunk nem tudjuk kijavítani az apróbb hibákat. Majd elvihetjük a szerelőhöz egy állapotfelmérésre. Esetleg ki is javíthatják a felmerűlt hibákat.

Végül meghírdethetjük egy ingyenes oldalon. Érdemes több fotót készíteni az autóról. A hirdetésben igyekezzünk minél több adatot megadni, hogy megismerjék a vevőjelöltek, és esetleg ki is akarják majd próbálni. Olyan szöveget írjunk, ami lényegretörő, és kiemeli az autó előnyös tulajdonságait. Fogalmazzunk kreatívan, hiszen sok függ a hirdetés szövegétől.

Amennyiben sikerült feladni a hirdetést, már nincs más dolgunk, mint várjuk a megkereséseket. Majd egyeztessünk a vevőjelöltekkel időpontokat, és talán hamar sikerül eladnunk a járművünk. Ilyenkor tavasszal több az esély az eladásra, mint például télen.