Hogyan kezdjük el a fogyókúrát?

Mivel az elhízás egyre gyakoribb a modern társadalmunkban, nagyon sok embernek követnie kell egyfajta fogyási tervet, amely elősegíti a szervezet és a lélek egyensúlyát. Célszerű még a fogyókúra elkezdése előtt leszögezni azokat a tennivalókat, amelyek szükséges lépéseknek számítanak a diétázás közben.

Először is egy írásos tervet kell megfogalmazni, amelynek betartása nagyon fontos lesz a jövőben és lehetőleg nagyon kicsi eltéréssel valósítsuk azt meg. Ebben a tervben szerepelnie kell mindazoknak az élelmiszereknek, amelyeket a diéta folyamán elfogyasztunk, hiszen ilyen formában könnyebben követni tudjuk a fogyókúránkat. A fogyókúrás tervet nem kell túlbonyolítani, elég elsőre egy egyszerű diétában gondolkodni és lehetőleg minden lépését pontról-pontra tartsuk be. A másik kulcsfontosságú tényező a motiváció, hiszen senki sem tudja jobban motiválni, mint saját maga. Általában a közelálló személyek arra ösztönzik, hogy ne kezdjen diétába, hiszen elég jól néz ki ebben a formában és testsúlyban. A legfontosabb, hogy ezeket a jó tanácsokat ne vegye figyelembe és csak azt tegye, ami hozzásegíti a céljai megvalósításához.

Az egyik legfontosabb tényező a diétázás során a megfelelő pihenés, hiszen ennek is kulcsfontosságú szerepe van a hatékony diétázásban. Számoljunk előre ezzel a tényezővel is és pihenjünk megfelelően minden nap. Az ideális a 7-8 óra zavarmentes és folyamatos éjszakai pihenés. Amennyiben ennél többet vagy kevesebbet alszunk nemcsak a diétánk szempontjából lehet negatív hatással a szervezetünkre, de hosszútávon egészségügyi problémák is felmerülhetnek. Ne feledje, hogy az éhezés nem a megfelelő választás a lefogyásra, ugyanis ilyenkor fontos tápanyagoktól és vitaminoktól vonjuk meg a szervezetünket. Az elhízásos esetek több mint kilencven százalékában nem a bevitt ételmennyiség a meghatározó szempont, hanem az élelmiszerek nem megfelelő összekapcsolása. A drasztikus diéták súlyos következményekkel lehetnek az egészségre!