Hogyan reagál a szervezetünk a sóra?

Egy igen vitatott kérdéssel állunk szemben ugyanis, egyre többet hallhatunk ezzel kapcsolatban ellentmondásos információkat. Ez a mindennapi kérdés, hogy vajon a só káros vagy hasznos az egészségünk számára egyre több embert foglalkoztat.

Annyi már biztos, hogy élettani szempontokból a bányászott sók, sokkal egészségesebbek, mint a lepárolt finomított tengeri sók, illetve a vákuumos jódozott sók. Azt azért érdemes tisztázni, hogy a természet ajándéka sosem lehet rossz. Az eredeti tiszta sót pedig a természettől kapjuk. Ám a boltok polcain található finomított sókkal már sokkal másabb a helyzet. Azok számára, akik szereti az ételek ízét kihozni egy kis só hozzáadásával, ajánlott a parajdi só, a tassi erdélyi adalékmentes só és a Himalája só használata, hiszen ezek ténylegesen egészségesek. Főként arra kell igyekeznünk, hogy olyan sót használjuk, melyek nem tisztítottak és nem tartalmaznak különféle adalékokat, illetve nem változtatják meg a só minőségét. A titok a mértékletességben lakozik, ezt érdemes betartani.

A só számos ásványi anyaggal van teli, így vízben oldva mineralizálja a szervezetünket. Ugyanis a só és a víz egyvelegéből egy olyan különleges szerkezetű anyag jön létre, melyet a szervezetünk nyomban felismer és képes hasznosítani. Ha a természetes sókat szeretnénk választani, akkor azt érdemes tudni róla, hogy az sosem fehér, hanem színes. Tarthatunk pl. sósvíz ivókúrát, amely pozitívan befolyásolja a keringést, illetve segíti a csontok találkozásánál a szükséges zseléanyagok termelődését és a kötőszövetek rugalmassá tételét. Továbbá a só által fellazulnak a különböző lerakódások, elmeszesedések, vese illetve epekövek. Nagyon jó még a reumás lerakódások és a köszvény ellen is. Használhatjuk még hurut és arcüreg lerakódások esetén is, hiszen segít a felszakadozásokban.